1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de İran ve Rusya'nın Güç Savaşı
Suriye'de İran ve Rusya'nın Güç Savaşı

Suriye'de İran ve Rusya'nın Güç Savaşı

Suriye'nin kuzeyinde İran ve Rusya'nın desteklediği silahlı gruplar arasında çatışmalar yeniden başladı.

15 Haziran 2019 Cumartesi 23:52A+A-

Yerel kaynaklar, Halep'in güney kırsalında Şii milisler ile Rus destekli silahlı gruplar arasında dün başlayan çatışmalarda her iki taraftan da çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu rapor ediyor.

Çatışmalarla birlikte Rus destekli "Beşinci Birlik" Halep'in güney girişindeki Şeyh Said'e kontrol noktaları kurdu. Bu kontrol noktalarının İran destekli milisler ve İran Devrim Muhafızları'nın Halep kentine girişini engelleme amacıyla kurulduğu ifade edildi.

Söz konusu çatışmadan kısa bir süre önce "Beşinci Birlik" ile İran destekli Liva el Abbas ile Halep Uluslararası Havalimanı yakınlarında çatışma çıkmış, çatışmada her iki taraftan toplam yedi kişi ölmüştü.

Çatışmaların ardından Halep'in doğusundaki mahallelerde varlık gösteren İran bağlantılı güçler, kontrolleri altındaki bölgelerde askeri hazırlıklarını en üst seviyeye getirdi.

Esed rejiminin Halep'i kontrol altına aldığı tarihten bu yana, Rusya ve İran destekli gruplar arasında sıklıkla çatışmalar yaşanıyor.

Rusya'nın desteklediği Kaplan Güçleri'ne bağlı "Beşinci Birlik" ile İran destekli Şii milis gruplar arasındaki çatışmalarda her iki taraf da kayıp veriyor.

Kaynak: Mepa News, Baladi News

HABERE YORUM KAT