1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Gördükleri İşkence Hayatlarını Kararttı
Suriye'de Gördükleri İşkence Hayatlarını Kararttı

Suriye'de Gördükleri İşkence Hayatlarını Kararttı

Ülkelerinde cezaevinde gördükleri işkenceler nedeniyle sağlıklarından olan Suriyeliler, sığındıkları Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşadıkları acıları unutmaya çalışıyor.

15 Nisan 2016 Cuma 16:33A+A-

Ülkelerinin farklı bölgelerinde rejim güçlerince tutuklanarak cezaevlerine konulan, uzun süre gördükleri işkenceler nedeniyle sağlık sorunları yaşayan birçok Suriyeli, serbest bırakıldıktan sonra sığındıkları Hatay'da hayata yeniden tutunmaya çalışıyor.

Kimi evinde kimi çarşıda gözaltına alınarak tutuklanan Suriyeliler, cezaevinde bedenlerine aldıkları darbeler nedeniyle yaşantılarına güçlükle devam ediyor.

Cezaevlerinde uzun süre tutulduktan sonra ya tesadüfen serbest kalan ya da "yaşamaz" denilerek salıverilen Suriyeliler, sığındıkları Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşadıkları acı günleri unutmaya çalışıyor.

'Suçum yokken cezaevine konuldum'

Reyhanlı'ya gelen 42 yaşındaki Mehmet Derviş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gördüğü işkenceler nedeniyle geceleri uyuyamadığını söyledi.

Yaklaşık 7 ay Humus'ta tutuklu kaldığını anlatan Derviş, "Suçum yokken tutuklanarak cezaevine konuldum. Cezaevinde kaldığım sürede bacaklarımda sigara söndürüldü. Açlık başta olmak üzere türlü işkenceler yapıldı. Demir çubuklar ve sopalarla dayak atıldı. Bu dayaklar sırasında ön dişlerim kırıldı." dedi.

İsim benzerliği nedeniyle tutuklu kaldığı cezaevinden olayın açığa çıkmasıyla serbest kaldığını bildiren Derviş, olay sonrası 4 çocuğu ve eşini alarak Türkiye'ye geldiğini ifade etti.

Derviş, "Burada çok şükür huzurluyuz. Suriye'de yaşadığım o günleri hatırlamak dahi istemiyorum. Korkuyla yıldırılmak istendik, hiç suçum yokken hayatımı altüst ettiler. Bedenimdeki acıların elbet bir gün geçeceğine inanıyorum ancak kalbimdeki acı asla geçmeyecek." diye konuştu.

Gününün büyük bölümünü kızları Meryem ve Sidra ile ilgilenerek geçiren Derviş, halen tutsak durumda bulunanlar için dua ediyor.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum