1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Esed Güçleri 72 Can Daha Aldı
Suriye’de Esed Güçleri 72 Can Daha Aldı

Suriye’de Esed Güçleri 72 Can Daha Aldı

Esed güçlerince ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 72 Suriyeli hayatını kaybetti.

03 Temmuz 2013 Çarşamba 09:09A+A-

Suriye'de Esed güçlerinin ülke genelinde ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 6'sı çocuk, 4'ü kadın 72 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda başkent Şam'ın banliyölerinde 34, Halep'te 21, Humus ve Dera'da 5'er, Deyru'z Zor'da 4, İdlib'de 2 ve Kuneytra'da bir olmak üzere ülke genelinde 72 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Esed güçlerinin havan topu, roket ve toplarla Şam'ın Duma, Kabun, Aseli, Kadem, Beyt Cin ve Hacer Esved'e saldırdığını bildiren Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC), kentin Haresta, Doğu Guta, Dareya ve Yermuk bölgelerinde de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed güçleri arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını kaydetti.

SRGC, savaş uçaklarının Halep'in Kuveyris bölgesindeki yerleşim yerlerini bombaladığını, kentte birçok bölgede direnişçilerle Esed güçleri  arasında çatışmalar yaşandığını belirtti.

Humus'taki Halid Bin Velid Camisi'nin rejim güçlerinin saldırılarına maruz kaldığını ve hasar gördüğünü ifade eden SRGC, kenttin yerden yere fırlatılan füzelerle vurduğunu aktardı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum