1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Eğitim, Rusya'nın Saldırıları Altında Devam Ediyor!
Suriye'de Eğitim, Rusya'nın Saldırıları Altında Devam Ediyor!

Suriye'de Eğitim, Rusya'nın Saldırıları Altında Devam Ediyor!

İşgalci Rusya’ya ait savaş uçaklarının, Suriye'de sivil yerleşim bölgelerine yaptığı yoğun hava saldırıları, Suriyelileri eğitim-öğretime evler ve bodrum katlarında devam etmek zorunda bıraktı.

16 Ocak 2016 Cumartesi 14:10A+A-

Rusya'nın Suriye'de direnişçilerin kontrolündeki sivil yerleşim bölgelerine ayrım gözetmeksizin yaptığı yoğun bombardımanların, Suriyelileri eğitim-öğretime evler ve bodrum katlarında devam etmek zorunda bıraktığı belirtiliyor.

Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde okula dönüştürülen bodrum katında eğitim veren Ahmed el-Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileri Halep'in neredeyse her gün maruz kaldığı hava saldırılarından korumak için evlerin bodrum katlarına ve sığınaklara taşımak zorunda kaldıklarını belirtti.

Eğitim Faaliyetleri Tüm Eksikliklere Rağmen Sürdürülüyor

Bu şartlarda öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için en azından okuma ve yazmayı öğretmeye çalıştıklarını ifade eden Hasan, eğitim faaliyetlerini kitap eksikliği ve mevcut kitapların bütün öğrencilere yetmemesine rağmen sürdürdüklerini ifade etti.

Bir evde kurulan okuldaki eğitimden sorumlu Müdür Mustafa el-Ahmed de öğrencileri savaşın olumsuz etkilerinden bir nebze de olsa ayırmak ve eğitim hakkından yoksun kalmamaları için bu yönteme başvurduklarını ve evi okul hâline getirdiklerini anlattı.

suriye-003.jpg

Din eğitimi öğretmeni Nermin el-Halebi, öğrencileri bombardımanın neden olduğu psikolojik etkilerden uzaklaştırıp eğitim atmosferine sokmak için büyük çaba harcadıklarını aktardı.Kültürlü ve bilinçli bir nesil yetiştirmek için uğraştıklarını kaydeden Halebi, son dönemde Rusya’ya ait uçakların okulları hedef aldığını ve eğitimi bodrum katlarına taşıyarak öğrencileri korumayı amaçladıklarını dile getirdi.

Rusya’ya ait savaş uçaklarının 11 Ocak Pazartesi, Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentinde bulunan Anjara beldesine düzenlediği hava saldırısında 8'i öğrenci 17 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT