1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Bir İranlı General Öldü, Bir General Esir Düştü
Suriye'de Bir İranlı General Öldü, Bir General Esir Düştü

Suriye'de Bir İranlı General Öldü, Bir General Esir Düştü

Direnişçiler Suriye'de İranlı general Said Seyyah Tahiri öldürdü, general Mecid Hani esir alındı.

14 Ocak 2016 Perşembe 20:09A+A-

İran Devrim Muhafızı Tuğgeneral Said Seyyah Tahiri'nin Suriye'de öldüğü belirtildi. Dün yaşanan çatışmalarda ise, İran Devrim Muhafızları Örgütü (İDM / IRGC) generali Mecid Hani ve yanındaki İranlıların esir alındığı belirtildi.

Eli kanlı Esed rejimine destek veren İran, kayıp vermeye devam ediyor. Son gelen haberlere göre, Suriye'de İranlı bir generalin öldürüldüğü başka bir generalin ise muhaliflerin elinde esir düştüğü yönünde.

İran Devrim Muhafızları'nın Suriye'deki üst düzey komutanlarından Tuğgeneral Said Seyyah Tahiri'nin öldürüldüğü bildirildi. İran Genelkurmay Başkanlığına ait "defapress.ir" adlı internet sitesinde yer alan habere göre, İran'ın Suriye'deki üst düzey komutanlarından Tuğgeneral Tahiri'nin Suriye'de öldürüldüğü belirtildi.

Haberde, Tahiri'nin 1980-88 yılları arasında yaşanan İran-Irak savaşının komutanlarından olduğu aktarılırken, ne zaman ve Suriye'nin hangi bölgesinde öldürüldüğü bilgisine yer verilmedi.

İranlı General Muhaliflerin Elinde Esir

Öte yandan muhalif grupların Halep'in güneyinde Esed güçleri ve İran destekli gruplarla savaşları sürüyor. Halep'in güneyinde Rusya'nın Esed rejimine hava desteği vermesi ile saldırıya geçen İran destekli rejim güçleri ile Fetih Ordusu öncülüğündeki muhalif güçler arasındaki çatışmalar tüm hızıyla sürüyor. Han Tuman beldesinin batı yakasında Halep – Sarakib yolunun kontrolü için yaşanan çatışmalarda dün akşam saatlerinde muhalifler büyük bir üstünlük sağladı.

Fetih Ordusu'nun da öncülüğünü de yapan Ahrar'uş Şam ve Nusret Cephesi liderliğinde bazı Halep Fetih operasyon odası gruplarının da katılımı ile dün akşam saatlerinde başlatılan operasyonda muhalifler İran destekli Şii örgüt Fatimuyn Tugayı'na mensup oldukları anlaşılan 90 militanı öldürdü.

Yerel kaynakların çok şiddetli geçtiğini belirttiği çatışmalarda muhalifler İran destekli rejim yanlısı Şii militanlara ait 3 tank ve 2 zırhlı personel taşıyıcıyı yok etti. Han Tuman'ın batısındaki tarımsal araştırmalar merkezi ile Haraş mevkiinin tam kontrolünü ele geçiren muhalifler İran Devrim Muhafızları Örgütü (İDM / IRGC) generali Mecid Hani ve yanındaki İranlıları esir aldı.

Muhalif kaynakların aktardığına göre Ahrar'uş Şam ve Nusret Cephesi liderliğindeki operasyonda muhalifler Sarakib üzerinden Halep'e uzanan ikmal yoluna bakan altı noktayı ele geçirerek rejimin daha güneydeki Zirbe hattından uyguladığı baskıyı da hafifletmiş oldular. 

Yöneliş Haber

HABERE YORUM KAT