1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Baas Rejimi 64 Kişiyi Katletti!
Suriye'de Baas Rejimi 64 Kişiyi Katletti!

Suriye'de Baas Rejimi 64 Kişiyi Katletti!

Beşşar Esed’e bağlı rejim güçleri ve çetelerin, muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerde halka yönelik hava destekli saldırıları sonucunda dün 8’i çocuk, 7’si kadın 64 kişi hayatını kaybetti; 11 kişi işkenceyle katledildi.

25 Temmuz 2015 Cumartesi 04:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Baas rejimi Suriye halkına ölüm kusmaya devam ediyor. Suriye’de Esed’e bağlı rejim güçleri ve destekçilerinin, muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelerde halka yönelik hava destekli saldırıları sonucunda dün 64 kişi hayatını kaybetti.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC)’nin verdiği bilgilere göre ölenlerin 8’i çocuk, 7’si kadın… 11 kişinin de işkenceyle katledildiğinin tespit edildiği bildirildi.

LCC’nin verilerine göre Esed güçlerinin dünkü saldırılarında Dera’da 19, İdlib’de 16, Hama’da 10, Şam kırsalında 8, Halep’te 5, Deyruz Zor’da 4 ve Humus’ta 2 kişi hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'ndan (SNHR) yapılan açıklamada da rejime bağlı savaş uçakları ile helikopterlerin havadan, kara birliklerinin ise tank, top ve havan toplarıyla yönetim karşıtlarının kontrolünde olan sivil yerleşim birimlerine saldırdığı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum