1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Artan Bombardımanlara Karşı İlk Yardım Eğitimi
Suriye’de Artan Bombardımanlara Karşı İlk Yardım Eğitimi

Suriye’de Artan Bombardımanlara Karşı İlk Yardım Eğitimi

Gönüllü kuruluşlar Suriye halkını hava bombardımanlarına karşı ne yapılması gerektiği hususunda eğitiyor!

22 Şubat 2016 Pazartesi 18:11A+A-

Syria Direct'ten Çeviren: Hasan Soylu / Haksöz Haber

Sivil hedeflere yönelik artan saldırılar Suriye’de ilk yardım faaliyetlerini ve eğitimini daha bir önemli hale getirdi. Bu çerçevede yerel bazlı bir yardım kuruluşu olan Violet Yardım ve Gelişme Örgütü kasım ayında 10 bin öğretmen, öğrenci ve sağlık çalışanını ilk yardım eğitiminden geçirmeyi planladı. Eğitim programının yöneticisi Fuad Seyyid Aisa Syria Direct sitesine şu açıklamayı yaptı:

“Bu tür durumlarla başa çıkabilmeleri için hiç olmazsa en asgari düzeyde de olsa insanlarımızı eğitmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar 7 bin kişiye ilk yardım, hava saldırısı karşısında yapılacaklar ve acil çıkış planı oluşturma kursları verdik. Bu kursları düzenlemek için bizi harekete geçiren şey ise Violet su programı idarecisi Samir Suveyd arkadaşımızın İdlib’te Rusların bombardımanında öldürülmesi oldu. Ve biz aynı durumlarla başkalarının da karşılaşmaması için bu kursları organize ettik.”.

Syria Direct: Neden bu kurslara bu sıralar ağırlık verdiniz?

Suriye’nin kuzeyinde Rusların sağlık merkezlerine yönelik saldırılarını görüyorsunuz. Sadece İdlib ve çevresinde bu saldırıların başladığı günden bu yana 10 sağlık çalışanının katledildiğini belgeledik.

Sınırlı bir kadromuz var ve tüm acil durumlara yetişmemiz mümkün değil bu yüzden insanlarımızı bu tür acil şartlarla başedebilmeleri için asgari düzeyde de olsa eğitmeye karar verdik

Syria Direct: Eğitim programınız neleri içeriyor?

Eğitimlerimiz ilk yardım, yangın karşında ne yapılacağı, bombalama anında nasıl davranılması gerektiği ve en hızlı biçimde acil çıkış planları geliştirme türünden konuları kapsıyor.

Okullarla çalıştığımızda öğretmen kadrosunu bu tür tehlikeler söz konusu olduğunda öğrencilerini nasıl organize etmeleri gerektiği hususunda eğitiyoruz. Çocuklar için ise kendi kişisel güvenliklerini merkeze alan bilgilere ağırlık veriyoruz.

suriye-(1).jpg

suriye-(2).jpg

HABERE YORUM KAT