1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Aile Cihadı: 5 Çocuğuyla Savaşta
Suriye'de Aile Cihadı: 5 Çocuğuyla Savaşta

Suriye'de Aile Cihadı: 5 Çocuğuyla Savaşta

Suriye'ye giden Faslı baba, 5 oğlunu da beraberinde götürdü. Batılı kaynaklar, Suriye'ye giden Müslümanların artık ailelerini de götürmeye başladığını ve kontrolleri altındaki bölgelerde yerleşim yerleri kurduklarını söylüyor.

12 Aralık 2013 Perşembe 15:45A+A-

Faslı aile Suriye'deki direnişçilere katıldı. Mısırlı el Aram sitesinin haberine göre, Ahmed el Şa'ara 5 oğlunu alarak Avrupa ve Türkiye üzerinden Suriye'ye geçti.

En küçükleri Usame ve 13 yaşında. Daha önce Fas'ın kuzeyinde Selefilerin hapsedilmesine karşı düzenlenen protestolara katılmış.

Faslı ailenin Suriye'ye gidişi, dünya çapından Müslümanların ailecek Suriye direnişine katıldıklarını doğruluyor.

Londra merkezli Kraliyet Koleji'nden araştırmacı Şiraz Mahir, "Orta Asya ve Kafkaslardan gelen çok sayıda aile gördük ve çoğunun bebekleri var. Her ay Suriye'ye geçen bir aileye şahit oluyoruz. Sanırım Avrupalı kadınların Suriye'ye gittiğini görmemiz an meselesi. Suriye'deki cihatçılarla Avrupa ülkelerindeki kadınlar arsında önemli oranda bir online etkileşim mevcut. Cihatçılar, Suriye'ye gidecek Müslümanlara ailelerini de getirmelerinin iyi olduğunu söylüyor" dedi.

Mahir, "Suriye'ye gidenler bir çeşit "ev cephesi" oluşturuyor. Kadınlar savaşçıları besliyor ve gelecek nesil savaşçıları yetiştirmek için çocukları eğitiyor. Ayrıca cihatçılar ele geçirdikleri bölgeleri, kontrolü sağlamlaştırmak için, yerleşim yeri haline getiriyorlar" diye konuştu.

Esed rejimi ve onu destekleyen Hizbullah, İran, Irak, Afganistan Şiilerine karşı Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve daha bir çok bölgeden Sünni savaşçılar da Suriye'ye gidiyor.

The Telegraph'taki habere göre, ülkenin büyük bölümü El Kaide ile bağlantılı grupların eline düşmüş durumda. İstihbarat kaynaklarının gazeteye anlattıklarına göre, İngiliz Müslümanlar 1000 kişi ile İslamcıların saflarında savaşan en büyük Batılı grup. 

jihad_2758366b.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum