1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 200 Filistinli Rejim Zindanında Can Verdi
Suriye'de 200 Filistinli Rejim Zindanında Can Verdi

Suriye'de 200 Filistinli Rejim Zindanında Can Verdi

Baas rejimi işkenceyle katlettiği Filistinli mültecilerin birçoğunun cesedini de teslim etmiyor.

09 Haziran 2014 Pazartesi 22:03A+A-

Suriye'de yaşayan Filistinlilere yardım amacıyla oluşturulan Çalışma Grubu, Suriye'de devrimin başından bu yana 200 Filistinli mültecinin rejim zindanlarında işkence altında can verdiğini açıkladı.

Çalışma Grubu tarafından yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Mayıs ayında dört Filistinli mültecinin Baas rejimi zindanlarında işkence altında hayatını kaybettiği ifade edildi. Bildiride, bu mültecilerin Muhammed Ali Ferhud, Eşref Abdunnasır,  Gassan Selayime ve Usame Hayfavi olduğu belirtildi.

İşkence altında hayatını kaybeden Filistinli mültecilerin çoğunun cesetlerinin ailelerine teslim edilmediğini bildiren Çalışma Grubu, sadece kurbanın yakınlarından birine telefon edilerek eşyalarını almasının istendiğini ve cesedine ne olduğu hakkında soru sorulmasına izin verilmediğini açıkladı.

Çalışma Grubu, daha önce yayınladığı bildiride, Baas rejimine gözaltına alınan ve haklarında hiçbir haber alınamayan yüzlerce Filistinli mültecinin akıbetini sormuş, Suriye'de Baas rejimi zindanlarında Filistinli mültecilere uygulanan işkencelerin "savaş suçu" olduğunu bildirmişti.

Bu arada, Şam yakınlarındaki Yermuk Kampı'nda yaşam savaşı veren Filistinli mülteciler, Baas rejimi güçlerinin ve müttefiklerinin aylardır kampa uyguladıkları ablukanın kaldırılmasını talep ederek, kampa gönderilen yardımların dağıtımı sırasında rejim güçlerinin uyguladığı kötü muamele nedeniyle yardımları almayı reddettiklerini açıklamıştı.

FİEM

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT