1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 16,7 milyon kişi yardıma muhtaç!
Suriye'de 16,7 milyon kişi yardıma muhtaç!

Suriye'de 16,7 milyon kişi yardıma muhtaç!

​​​​​​​Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, uzun süredir çatışmaların yaşandığı Suriye'de 16,7 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

15 Mart 2024 Cuma 22:49A+A-

Suriye'deki çatışmaların 13'üncü yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Pedersen, yaşanan krizin siyasi olarak halen çözülmediğine, ülke genelinde artan bölgesel gerilimler ve endişe verici gelişmelerle durumun trajik hal aldığına dikkati çekti.

Pedersen, "Suriye halkı uzun süredir, toplumun her kesimini ayrım gözetmeksizin etkileyen, tarif edilemez şiddete ve yıkıma katlanıyor. Suriye'deki insani kriz derinleşmeye devam ediyor, hayret verici bir şekilde 16,7 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu, çatışmaların başlamasından bu yana yardıma ihtiyaç duyanların sayısının ulaştığı en yüksek sayı." ifadelerini kullandı.

Komşu ülkelerde 5 milyondan fazla mültecinin yaşadığının altını çizen Pedersen, Suriye'de 7 milyonu aşkın kişinin ülke içinde yerinden edildiğini ve ekonominin çöktüğünü belirtti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum