1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 13’ü Çocuk 89 Kişi Katledildi
Suriye’de 13’ü Çocuk 89 Kişi Katledildi

Suriye’de 13’ü Çocuk 89 Kişi Katledildi

Esed’e bağlı ordu birliklerinin saldırılarında dün 89 kardeşimiz daha katledildi. Ölenlerin 13’ü çocuk, 6’sı kadın…

25 Kasım 2013 Pazartesi 11:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Baas nizami ordu birlikleri ve çetelerinin saldırıları sürüyor. Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) dün Suriye genelinde 89 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ölenler arasında 13 çocuk ve 6 kadın olduğu bildirildi. 2 kişinin de işkencede can verdiği açıklandı.

LCC’nin verdiği bilgilere göre 31 kişi Şam kırsalında, 25 kişi Halep’te, 11 kişi Dera’da, 6 kişi Humus’ta, 5 kişi Rakka’da, 5 kişi Kuneytra’da, 2 kişi İdlip’te, 2 kişi Hama’da ve 1 kişi Deyr ez-Zor’da katledildi.

Doğu Guta'da Kuşatma Kırıldı

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada ise direnişçilerin başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde birçok belde ve köyün denetimini ele geçirdiği ve rejimin Doğu Guta'daki kuşatmasını kırarak Kalemun bölgesiyle irtibat kurduğu kaydedildi.

Silahlı muhaliflerin Doğu Guta bölgesinde konuşlanan rejim güçlerine düzenlediği saldırıda bir tankla çok sayıda askeri aracı imha ettiği ve Hizbullah ile Ebul Fadıl el-Abbas Tugayı destekli onlarca askeri etkisiz hale getirdiği, onlarcasını da esir aldığı ifade edilen açıklamada, bölgedeki çatışmaları yerinde görüntüleyen 5 aktivistin rejim güçlerinin ateşi sonucunda yaşamını yitirdiği bildirildi.

4 Köyün Denetimi Ele Geçirildi

Esed yönetimine karşı mücadele eden muhalif İslam Cephesi'nin Halep'in güney kesimlerine düzenlediği "Fetih" operasyonuyla Rasim Şeyh, Rasim Akriş, Diyman ve Berzaniye köylerinin kontrolünü ele geçirdiği ifade edildi.

Cephenin, Hizbullah ve Ebul Fadıl el-Abbas Tugayı destekli rejim güçlerine büyük zayiat verdiği belirtilen açıklamada, direnişçilerin Halep Uluslararası Havaalanı ile Neyrib askeri üssüne grad füzeleriyle saldırıp Esed güçlerine büyük kayıplar verdirdiği kaydedildi.

Direnişçilerin, Hama ve diğer kentlerden rejime gelecek yardım yollarının denetimini kontrol altına aldığı, rejime ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin bulunduğu bölgeleri bombaladığı da bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT