1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 131 Şehidimiz Var! Direniş İlerleyor...
Suriye’de 131 Şehidimiz Var! Direniş İlerleyor...

Suriye’de 131 Şehidimiz Var! Direniş İlerleyor...

Suriye’de Beşşar Esed güçlerinin saldırıları sonucunda 27 Kasım 2012 Salı günü 131 kardeşimiz katledildi.

28 Kasım 2012 Çarşamba 01:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri Suriye’de 27 Kasım 2012 Salı günü 131 kişinin katledildiğini açıkladı. Katledilenler arasında 12 çocuk bulunduğu bildirildi.

Komitenin açıklamasına göre 48 kişi Şam ve çevre semtlerde, 20’si bir fabrikaya sığınanlar olmak üzere 28 kişi İdlip’te, 17 kişi Humus’ta, 15 kişi Halep’te, 11 kişi Dera’da, 9 kişi Hama’da, 2 kişi Haseke’de, 2 kişi Deyr ez-Zor’da, 1 kişi Kamışlı’da katledildi.

Üveys adlı bebeğe de kıydılar:

suriyeli-bebek_syria.jpg

Öte yandan Halep’i büyük oranda özgürleştiren Özgür Suriye Ordusuna bağlı direniş grupları Şam’ın kapılarına dayandı. Seyyide Zeynep denilen bölgeyi ele geçiren direnişçiler, uluslararası havaalanı çevresinde de şiddetli çatışmalara girdiler.

Gelen bilgiler Şam yönetiminin ciddi bir alarm verdiği yönünde. Cumhuriyet Muhafızlarının Şam’ı korumak için devreye girdiği ifade ediliyor.

Halep’te de ÖSO Niyrab askeri havaalanını almak için yoğun saldırılar düzenliyor. Halep’in önemli bir kısmını özgürleştiren ÖSO, kente elektrik sağlayan Tişrin Barajını da ele geçirdi.

ÖSO, ayrıca Şam’da bir helikopter ile İdlib-Halep yolunda 2 tankın imha edildiğini, çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini açıkladı. Muhalifler; Suriye-Ürdün sınırında 6 kilometrelik bir hattı da kontrollerine geçirdi.

Halep’in batısında alçak hava savunma füzesi ile bugün düşürülen Rus yapımı MI-17 savaş helikopterinin görüntüleri yayınlandı:

Direnişçiler Şam yakınlarındaki Seyyide Zeynep'te:

Daraya bugün de bombalandı:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum