1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 130 Kişi Daha Katledildi
Suriye’de 130 Kişi Daha Katledildi

Suriye’de 130 Kişi Daha Katledildi

Suriye’de Esed’e bağlı güçler Cuma günü 130 kişiyi daha katlettiler... Çatışmalar sürüyor.

08 Aralık 2012 Cumartesi 16:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

07.12.2012 tarihinde Suriye genelinde 130 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıklayan Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri, ölenler arasında 4 çocuk olduğunu duyurdu.

Deyr e-Zor’da 51, Şam civarında 43, Halep ve Dera’da 9’ar, İdlip’te 8, Hama’da 6, Humus’ta 2, Lazkiye ve Haseke’de 1’er kişi katledildi.

Çatışma ve Bombardımanlar Sürüyor

Öte yandan Özgür Suriye ordusu, Şam’ın Mezze semtindeki bir askeri havaalanını muhasara altına aldı. Şam Uluslararası Havalimanının da tamamen çatışma bölgesi olduğunu duyuran ÖSO, sivillerin havalimanına yaklaşmamasını istedi. Daraya’da ise rejim güçlerinin beldeyi işgal girişimine karşı ÖSO kuvvetli bir mukavemet gösteriyor.

Suriye Enformasyon Merkezi’nin geçtiği bir haberde rejime bağlı güçlerin Şam’ın beldelerinden Daraya, Mudamiyye ve Başkent’in güney semtlerini roket ve ağır silahlarla bombardımana tuttuğu ve Mudamiyye semtini tanklarla muhasaraya aldığı ifade edildi. Suriye Haber Şebekesi de rejim güçlerinin Dera’nın beldelerinden Tel Şehab’ı ağır silahlar ve füzelerle vurduğu bilgisini geçti. Hama’nın beldelerinden Soha da rejime bağlı güçlerin ağır saldırısı sonrasında tanklarla işgal edildi ve burada çeşitli yerlere baskınlar düzenlenerek çok sayıda kişi tutuklandı/kaçırıldı.

Bu arada Muhalif Askeri Meclis Başkanı Nebil El Amir, yaptığı açıklamada Şam’da Uluslararası Havalimanını kuşatan tugayların liderlerinin artık havalimanını kendileri için açık hedef olarak seçmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Daha evvel 2 gün devam eden şiddetli çatışmalardan sonra Humus’ta bir karakolu ele geçirerek içindeki silahlara el koyduklarını ilan eden ÖSO savaşçıları aynı şekilde Şam’ın Arabeyn semtinde rejim güçlerine ait askeri araç idaresini kuşattıklarını ve Deyr ez Zor’da bulunan Meng Askeri Havaalanı kuşatmasını genişlettiklerini ifade ediyorlar.

 

HABERE YORUM KAT