1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Suriye Utancını Paylaşmaktan Kurtulamayacağız”
“Suriye Utancını Paylaşmaktan Kurtulamayacağız”

“Suriye Utancını Paylaşmaktan Kurtulamayacağız”

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne son kez hitap eden BM Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien, Suriye’de yaşananlarla ilgili toplantı üstüne toplantı yaptıkları hâlde suçlulardan hesap sorulmasını bir türlü sağlayamadıklarını söyledi.

30 Ağustos 2017 Çarşamba 21:12A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen Suriye’deki insani duruma ilişkin toplantıda mevcut görevi kapsamında son kez konuştu.

AA’da yer alan habere göre, Suriye’deki savaşta 500 binden fazla kişinin öldüğünü hatırlatan O’Brien, sorumluların Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) sevk edilmesi talebini son kez tekrarladı.

“Toplantı Üstüne Toplantı Yaptık”

Sorumluların hesap vermekten kurtulmalarının kabul edilemeyeceğini vurgulayan O’Brien, şöyle devam etti:

“Hep beraber Suriye’nin, bir halkın, bir ülkenin çocuklarının ve geleceğinin yıkımına şahitlik ettik. İnsanların açlıktan ölümünü, çocukların sahillere vurmuş cansız bedenlerini gördük. Toplantı üstüne toplantı yaptık ve bu yıkımın detaylarını görüştük ancak bu sayısız suçları işleyenlere hesap sorulmasını sağlayamadık. BM görevimden ayrılırken, tüm insani yardım çabalarına rağmen hiçbirimizin 500 binden fazla insanın ölmesini, milyonlarcasının yaralanmasını engellememenin getirdiği kolektif utançtan pay almaktan kurtulamayacağımızı belirtmek istiyorum.”

“Güvenliği Sizden Daha Az Hak Etmiyorlar”

BM Güvenlik Konseyi’nin 15 üyeli olmasına karşın tüm dünya ülke ve halklarının barış ve güvenlik için Konsey’e umut bağladığını hatırlatan O’Brien, “Yemen ve Suriye gibi insanlar eliyle ortaya çıkan insani krizlerin ortasında kalan kadın, çocuk, yaşlı ve hastalar, yaşamı ve güvenliği bu at nalı şeklindeki masanın etrafında oturanlardan daha az hak etmiyor.” dedi.

“Rakka’da Her Gün Ortalama 27 Kişi Öldürülüyor”

O’Brien, konuşmasında, Rakka’daki duruma da dikkat çekerek, bu kentte her gün ortalama 27 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

İnsanların her gün hava saldırıları, IŞİD’in keskin nişancıları, mayınlar ve canlı kalkan olma tehlikeleri ile karşı karşıya olduğunu anımsatan O’Brien, sivillerin kentten çıkmasına izin verilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT