1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriye Şehitlerimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazına Davet
Suriye Şehitlerimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazına Davet

Suriye Şehitlerimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazına Davet

Suriye şehitlerimize sahip çıkmaya devam eden Özgür-Der, Halep’te şehit düşen Fırat Serder ve Seyfullah Şişani için Pazar günü ikindi namazı sonrasında Fatih Camiinde gıyabi cenaze namazı kılmaya davet etti.

07 Şubat 2014 Cuma 16:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed güçleri, başta Halep olmak üzere bütün Suriye’yi varil bombalarıyla yıkmaya devam ederken Baas ordusuna karşı kahramanca çarpışan mücahidler nizami ordu ve çetelerine canları pahasına direniyorlar.

Suriyeli savaşçıların yanı sıra muhacir birçok savaşçının da şehit düştüğü Suriye’den şehadet haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye’den son olarak Fırat Serder adlı kardeşimiz Halep’te şehit düştü. Ebu Talha mahlasını kullanan Serder, Iğdırlı olup Nusra Cephesi saflarında cihada katılmıştı.

Bir diğer muhacir şehidimiz ise dün Halep Merkez Cezaevini özgürleştirme operasyonunda şehit düşen Çeçen komutan Seyfullah Şişani. Nusra Cephesi saflarında savaşan Şişani, kendisine bağlı muhacir birliğe komuta etmekteydi. İslami Cephe ile Nusra Cephesinin ortak başlattığı Merkez Cezaevini özgürleştirme operasyonunun komutanlarından olan Şişani, dünkü çatışmalarda şehit düştü. Şişani, bir süre Türkiye’de Çeçen mülteci statüsünde yaşadı.

Özgür-Der, Suriye’de şehit düşen kardeşlerimizi sahiplenmeye devam ediyor. Özgür-Der Genel Merkezinden yapılan açıklamada Fırat Serder ve Seyfullah Şişani için 9 Şubat Pazar günü ikindi namazını müteakiben Fatih Camiinde gıyabi cenaze namazı kılma çağrısında bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum