1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Suriye Rusya’nın İşgaline Uğramışsa Bunun Baş Sorumlusu Kasım Süleymani’dir”
“Suriye Rusya’nın İşgaline Uğramışsa Bunun Baş Sorumlusu Kasım Süleymani’dir”

“Suriye Rusya’nın İşgaline Uğramışsa Bunun Baş Sorumlusu Kasım Süleymani’dir”

Yazısında İran tetikçisi Kasım Süleymani’nin öldürülmesi hadisesini değerlendiren Selahahaddin Eş Çakırgil, Süleymani’nin Suriye’nin işgalinin mimarı ve binlerce masumun katledilmesinin azmettiricisi olduğuna dikkatleri çekiyor.

04 Ocak 2020 Cumartesi 12:51A+A-

Selahaddin Eş Çakırgil’in Star ve Haksöz-Haber’de eşzamanlı yayınlanan “İnanç ve İdeolojiler Kişilerin Ölümleriyle Yok Olmaz; Tam Tersine, Daha Bir Bileylenebilir de.." başlıklı yazısının konuyla alakalı kısımlarından biri şöyle:

"Bugün, Suriye fiilen Rusya tarafından yönetiliyorsa, bunun ‘mimâr’ı, Suleymanî’dir. Kezâ, Afganistan’tan yüzbini geçtiği söylenen şiî milislerini, ’Fâtimiyyûn Tugayları’ adı altında Suriye’ye getiren ve Haleb ve civarındaki şehirlerde sivil sünnî halktan on binlerin katledilmesi  ve  yerlerinden yurtlarından kaçırtılması ve direnenlerin ezip geçilmesi yoluyla, bu güçleri oralara yerleştirerek, bölgenin demografisini /nüfus yapısını değiştirmeye çalışan eylemlerin ‘mimâr’ı da Suleymanî’dir Kaynak: İnanç ve İdeolojiler Kişilerin Ölümleriyle Yok Olmaz; Tam Tersine, Daha Bir Bileylenebilir de.. "

YAZININ TAMAMI >>>