1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Kurtuluş Hükümetin'den "Seferberlik İlanı"
Suriye Kurtuluş Hükümetin'den "Seferberlik İlanı"

Suriye Kurtuluş Hükümetin'den "Seferberlik İlanı"

Kurtuluş Hükümeti Esed rejimi ve müttefiki Rusya’nın özgür bölgelere yönelik saldırı hamlesini geri püskürtmede Muhaliflere yardım için tüm bakanlıklarını ve kadrolarını seferber etti.

19 Ağustos 2019 Pazartesi 14:41A+A-

Kurtuluş Hükümeti özel kaynağı “Enbauş-Şam”a yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Hükümet kendisine bağlı görevlileri, Suriye Halkını savunan Muhaliflerin kervanına katılmak ve sınır bölgelerinde nöbet tutanlara yardımcı olmak için seferber etti.”

Seferberliğin tüm bakanlık, müdürlük ve çalışan personelleri kapsadığını; bunun nöbet düzenlemeleri, mevzi ve hendek çalışmalarına katılım şeklinde olduğunu açıkladı.

3-121.jpg

Ayrıca Muhaliflere yardımın ve destek olmanın özgür bölgede bulunan herkes üzerine bir görev olduğunu açıklandı.

Suriye’yi içeriden yönetmek için İdlib’de bir araya gelen 35’i aşiret lideri 425 delege, iki gün süren toplantının ardından Kurtuluş Hükûmeti’ni kurmuştu. Başbakanlığa İdlib Üniversitesinin Rektörü Muhammed eş-Şeyh seçilmişti.

Öte yandan İdlib kırsalına bağlı Salkin kasabası halkı protesto gösterisinde bulunarak muhalifleri desteklediklerini dile getirdiler. Ayrıca mücrim rejimin devrilmesini ve işgalci Rusya’nın Suriye’den çıkarılmasını amaçladıklarını beyan ettiler.

2-153.jpg

Islah Haber

HABERE YORUM KAT

2 Yorum