1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye, Kimler İçin Kıyamet Alameti?
Suriye, Kimler İçin Kıyamet Alameti?

Suriye, Kimler İçin Kıyamet Alameti?

İran işgal ve katliam ortağı olarak öylesine rezil bir durumdalar ki Halep’te direniş karşısında tutunamayıp ağır kayıplar alan askeri birliklerinin hesabını Rusya’dan sormaya başladılar bile.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 03:17A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Yaygınlaştırılmaya çalışılan söylem ve algıya bakarsanız Suriye’de kaybeden ülke Türkiye, iflas eden ve itibar kaybeden siyaset Erdoğan-Davutoğlu çizgisi. Ceyda Karan, Fehim Taştekin, Cengiz Çandar, Kadri Gürsel, Amberin Zaman gibi her biri farklı devletler namına Şebbihalığa soyunmuş ‘gazeteci’leri geçtik Pelikan familyası için bile Suriye benzer bir kara propagandanın merkez üslerinden biri olabilmişti.

Suriye’de işlenen katliamlar hız kesmeden devam ederken Suriye halkının nefes borusu olan Türkiye ise çok boyutlu bir kuşatmayla boğulmak isteniyor. Mesele Esed rejimini çoktan aştı. Hizbullah, İran ve Rusya marifetiyle girişilen etnik ve mezhebi temizlik ‘cihadist unsurlarla mücadele’ maskesiyle gizlenemeyecek kadar aşikâr. AB’nin mülteci akışını engellemek ve yeni kriterler belirleyerek Türkiye’yi üyelikten uzak tutmaktan öteye belirgin bir planı görünmüyor. ABD ise Rusya ile keyfi bir ateşkes süreci üzerinden hem İran’la hem de PKK-PYD’yle ortak hareket ederek Suriye’deki direnişi ve Türkiye’yi diz çöktürecek planlar icra ediyor.

Yazının Devamı >>>