1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye kasabı Esed rejimi Ayasofya’nın benzerini inşa edecekmiş!
Suriye kasabı Esed rejimi Ayasofya’nın benzerini inşa edecekmiş!

Suriye kasabı Esed rejimi Ayasofya’nın benzerini inşa edecekmiş!

​​​​​​​Suriye’de milyonlarca insanın yaşadığı yerleşim yerlerini, sayısız mescidi, hastaneyi, okulu bombalarla yıkan Esed rejimi Türkiye’ye tepki olarak Ayasofya benzeri bir kilise inşasına hazırlanıyormuş!

06 Ağustos 2020 Perşembe 11:31A+A-

Al-Monitor haber sitesinin Lübnan’da yayın yapan Al-Modon web sitesine dayandırdığı haberine göre Esed rejimi Suriye’de Rus yetkililer ve Rus Ortodoks kilisesinin desteğiyle Ayasofya’nın küçültülmüş bir versiyonunu inşa edecekmiş.

Bu girişimin Türkiye’nin Ayasofya’yı tekrar camiye dönüştürme kararına tepki olarak alındığının bildirildiği haberde Hama’da inşa edilecek kilisenin Ortodoks katedrali olarak hizmet göreceği vurgulanıyor.

Konuyla ilgili olarak Rus haber ajansı RIA Novosti’ye bir açıklama yapan Rusya parlamentosu üyesi Vitaly Milonov Türkiye’den farklı olarak Suriye’nin farklı inançlara saygılı bir ülke olduğunu ve dinlerarası diyaloga önem verdiğini ifade etmiş.

Haberde Ayasofya’nın küçültülmüş bir versiyonunu inşa etme fikrinin ilk kez rejime bağlı Ulusal Savunma Güçleri komutanı Nebil Abdullah’ın, Hama'nın Yunan Ortodoks metropolü Piskopos Nicola Baalbaki'ye ilettiği de ifade edilmekte.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT