1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye İslam Cephesi Operasyon Özeti
Suriye İslam Cephesi Operasyon Özeti

Suriye İslam Cephesi Operasyon Özeti

Suriye İslam Cephesi (Ahraru’ş-Şam İslami Hareketi) bir haftalık operasyonlarının özetini yayınladı.

23 Nisan 2013 Salı 11:58A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de Ahraru'ş-Şam gibi güçlü direniş gruplarının da dâhil olduğu Suriye İslam Cephesi, haftalık operasyonları hakkında özet bir bilgi verdi. İşte ayrıntılar:

23 Nisan: İdlib kırsalında Şebibe askeri kampında bir T72 tankı hedef alındı. Suriye İslami Kurtuluş Cephesi ile birlikte gerçekleştirilen operasyonda tank, içinde mürettebatla birlikte imha edildi.

22 Nisan: Ez-Zakiye’de bulunan 7. Tümene bağlı subay lojmanları kontrol noktası patlayıcı yüklü uzaktan kontrol edilen araba ile havaya uçuruldu. Araca yüklenen bu patlayıcıların Baas rejiminin sivillerin üzerine attığı patlamamış bombalardan elde edildiği ifade edildi.

22 Nisan: Lübnan-Suriye sınırında bulunan el-Kusayr şehrindeki mücahidlere destek operasyonu başladı. Bu bölgede Hizbullah askerlerine karşı mücadele veriliyor. Baba Amr Şehitleri Tugayı sınırdaki Cosi mıntıkasında bulunan en-Ne'amat kontrol noktasına bir baskın yaptı ve kontrol noktası içindeki askerlerle birlikte havaya uçuruldu.

21 Nisan: Ahraru’ş-Şam, Sahabe Tugayı ve Sünnetin Süvarileri Taburunun Şam kırsalında bulunan ed-Derhebiye kontrol noktası kuşatıldı. Kontrol noktasına havadan ve karadan düşman birliklerinin gönderdiği desteğe rağmen kuşatma sürdürüldü ve iki tank imha edildi.

20 Nisan: Cephenin bileşenlerinden İslami Hüda taburuna bağlı mücahidler Mehin tren istasyonu girişinde doçka monte edilmiş iki aracı hedef aldı. Araçlardan biri yanarken diğeri kullanılamaz hale geldi. Saldırıda 4 Şebbiha öldürüldü.

19 Nisan: Ahraru’ş-Şam İslami Hareketini temsilen Hamza bin Abdulmuttalib Tugayı, Doğu Guta'da Şam Uluslararası Havaalanına yakınlarında ordu birliklerinin ilerlemesini önlemek için havan topu atışı yaptı.

18 Nisan: Ketaib el-Hak (Hak Tugayı) da Suriye İslam Cephesine katıldığını açıkladı.

17 Nisan: Tevhid Ordusuna bağlı Hadra Tugayı, Deyr ez-Zor bölgesi Sanaa mahallesinde (Ğawali mescidi yakınlarında) bir BMB aracı imha etti.

HABERE YORUM KAT