1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Suriye halkına yapılan utanç verici zulme kadermiş gibi yaklaşamayız!"
"Suriye halkına yapılan utanç verici zulme kadermiş gibi yaklaşamayız!"

"Suriye halkına yapılan utanç verici zulme kadermiş gibi yaklaşamayız!"

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani , ABD'nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulunda konuştu.

20 Eylül 2023 Çarşamba 17:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Şeyh Temim, ABD'nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulunda konuştu.

Katar Emiri, konuşmasına, Fas'taki depremde ve Libya'daki sel felaketinde hayatını kaybedenler için Fas ve Libya halkına başsağlığı dileyerek başladı.

Filistin konusunda Şeyh Temim, "Filistin halkı, İsrailli yerleşimci işgalinin keyfiliğinin ve birbiri ardına gelen İsrail hükümetlerinin her türlü adil siyasi çözümü reddetmesinin esiri olarak kalmamalı." dedi.

Konuşmasının devamında Temim, Suriye meselesinde hiçbir liderin takınmadığı bir tutum göstererek Suriye halkının yaşadığı zulmü tüm dünyaya hatırlattı:

Suriye konusuna gelince; kardeş Suriye halkına yapılan utanç verici zulme kadermiş gibi teslim olmak doğru değildir. Bu kriz Cenevre-1 ve Güvenlik Konseyinin 2254. kararına uygun olarak siyasi geçişe izin verecek bir siyasi süreç üzerinden halen kapsamlı bir çözüm beklemektedir. Bu çözüm Suriye halkının beklentilerini karşılamalı ve Suriye'nin bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını korumalıdır.

Suriye halkının beklentilerini karşılayacak bir sürecin ne olduğu ise bellidir. Bu bağlamda Şeyh Temim'in hatırlatmaları ve Suriye halkının maruz kaldığı "utanç verici zulmü" dünya liderlerinin yüzüne çarpması Katar'ın ahlaki olarak durduğu üstün konuma işaret ediyor. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum