
Suriye güvenlik güçlerine pusu kuran şebbihalar yakalanıyor
Suriye'nin Lazkiye ilinde güvenlik güçlerine düzenlenen saldırının ardından devrik rejim güçlerine yönelik arama-tarama faaliyetleri genişletilidi.
HAKSÖZ HABER
Suriye ordusu, tank, zırhlı personel taşıyıcı, çok namlulu roketatar gibi ağır silahların da bulunduğu yüzlerce araçtan oluşan takviye birlikleri Lazkiye ve Tartus illerine sevk etti.
Kendisini devrik rejimin Gays Güçleri komutanı olarak tanıtan Gayyas Delle, mevcut yönetimi devirmek için askeri meclis kurduklarını duyurmuştu.
Saldırılar, Esed rejim artıklarının Beyt Ana köyünde yerel güvenlik güçlerine ait bir konvoya saldırmasıyla başladı. Bölgede üç top mermisinin patlama sesi duyulmasıyla birlikte, iletişim ağları da kesildi.
Olaylar üzerine çok fazla takviye gücün yönlendirildiği bölgede, bir çok şebbiha etkisiz hale getirilirken, bir kısmı da güvenlik güçleri tarafından esir alındı.
Operasyonlar kapsamında saldırıyı düzenleyenlerden biri olan eski rejim döneminde "Halk Komiteleri"nden sorumlu olan Yusuf Harba, üzerinde el bombaları ve otomatik silahlarla birlikte yakalandı.
Bu sabah saatlerinde rejim artıkları ve güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam etse de bir çok şebbiha etkisiz hale getirildi.
Suriye güvenlik güçlerine pusu kuran şebbihalar yakalanıyor
— HAKSÖZ HABER (@HaksozHaber) March 7, 2025
Suriye'nin Lazkiye ilinde güvenlik güçlerine düzenlenen saldırının ardından devrik rejim güçlerine yönelik arama-tarama faaliyetleri genişletilidi. https://t.co/fULJkXLFkM pic.twitter.com/Pie5vUmwHt
HABERE YORUM KAT