
Suriye güvenlik güçleri Lazkiye'de kontrolü sağladı
Suriye’nin Lazkiye Valisi Muhammed Osman, kentte yaşanan son olayların ardından güvenlik durumunun kontrol altına alındığını ve istikrarın sağlandığını söyledi.
HAKSÖZ HABER
Suriye devlet televizyonu El-İhbariye’ye konuşan Osman, bazı bölgelerde yaşanan gerginliklerin sona erdirildiğini, güvenlik güçlerinin takviye edildiğini ve il genelinde ek devriyelerin görevlendirildiğini belirtti.
Osman, bazı noktalarda devrik rejim kalıntılarıyla bağlantılı ve dış odaklarla hareket eden grupların, protestoları istismar ederek güvenlik güçlerine saldırmaya çalıştığını ve bu saldırılar sonucunda güvenlik personeli ve siviller arasında yaralanmalar yaşandığını, Suriye İçişleri Bakanlığı'na bağlı İç Güvenlik Kuvvetleri'nde görev yapan asker Samer Mustafa Al-Shogri'nin öldürüldüğünü ve 2 sivilin hayatını kaybettiğini aktardı.
Lazkiye valiliği İç Güvenlik Komutanı Abdülaziz el-Ahmed: Lazkiye'deki Ezheri kavşağında ve Ceble'deki Ulusal Hastane kavşağındaki protestolar sırasında, Saraya Dara es-Sahil ve Saraya el-Cevad olarak bilinen terör gruplarına bağlı maskeli ve silahlı kişilerin varlığını gözlemlediğini belirterek, bu grupların provokasyon amaçlı silah ve bombalı saldırılardan sorumlu olduğunu söyledi.

Gösteriler sırasında silahsız bir sünniye bıçakla saldıran kişinin eski bir Esad rejimi üyesi olduğu ve alevi bölgelerinden üye toplayan ulusal savunma milislerinde görev yaptığı iddia edildi.

İç Güvenlik güçleri, Süheyl Hasan ile bağlantılı olduğu belirtilen “Sarayet el-Cevad” terör hücresinin üyesi Basel İsa Ali Cemhari’yi gözaltına aldı. Sorgusu sırasında, hücre tarafından kullanılan silah ve mühimmatı gizlediğini itiraf eden Cemhari’nin sakladığı malzemelere el konuldu. Şüpheli, yasal işlemler için ilgili makamlara sevk edildi.

Devrimin başından bu yana rejim artıkları ve siyonist İsrail tasmalı kişiler ve çeteler, her fırsatı değerlendirerek istikrarı bozmaya yönelik provokasyonları kullanarak, azınlıkların katledildiği yalanı üzerinden yeni hükümetin düzenini bozmayı hedefliyor.
Öte yandan Lazkiye’de protestolar esnasında açılan bir pankartta “Eyham Yusuf suçlu değil” yazması olayların yalnızca barışçıl protestolardan ibaret olmadığını gösterdi.
Eyham Yusuf, Esad rejimi dönemindeki azılı katillerden biriydi ve katlettiği masumların kafalarını keserek poz vermesiyle biliniyordu.






HABERE YORUM KAT