1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Suriye Görülmemiş Bir Açlıkla Karşı Karşıya"
"Suriye Görülmemiş Bir Açlıkla Karşı Karşıya"

"Suriye Görülmemiş Bir Açlıkla Karşı Karşıya"

Dünya Gıda Programı, Suriye’de hayat pahalılığının sürekli ve kontrolsüz bir şekilde yükseldiği ve insanların ihtiyaç duyduğu gıdaya ulaşamadığını belirtti.

08 Temmuz 2020 Çarşamba 21:32A+A-

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), aylık olarak yayımladığı raporda, Suriye’de hayat pahalılığının sürekli ve kontrolsüz bir şekilde yükseldiği ve insanların ihtiyaç duyduğu gıdaya ulaşamadığını belirtti.

Rudaw'ın aktardığı habere göre, BM Dünya Gıda Programı aylık olarak yayımladığı raporunun Suriye bölümünde, Suriye’de Mayıs ayında fiyatların yüzde 48 oranında arttığı ifade edildi.

Fiyatların 8 ay öncesine göre 3 kat arttığı kaydedilen raporda, “Şu ana kadar 6 milyon 700 bin kişi göç etmek zorunda kaldı. 9 milyon 300 bin kişi de ihtiyaç duyduğu gıdaya ulaşamıyor. 2 milyon 200 bin kişi de ihtiyaç duyduğu gıdaya ulaşamama (açlık) tehlikesiyle karşı karşıya. Bu durumun benzeri savaşın başladığı 2011 yılından bu yana görülmedi.” denildi.

Dünya Gıda Programı, Suriye’de Haziran ayında 4 milyon 600 bin kişiye gıda, ilaç ve temizlik malzemeleri yardımında bulundu.

Raporda, Suriye’deki sağlık durumuna ilişkin, Haziran ayında yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının iki kat arttığı vurgulandı.

Ülkedeki güvenlik durumuna ilişkin olarak da raporda, Esed rejimi ve destekçilerinin kuzeybatı Suriye’de muhalif güçlerin kontrolü altındaki bölgelere yönelik bombardımanlar nedeniyle bölgede güvenlik durumunun istikrarsızlaştığı belirtildi.

BM, Suriye’ye 2020 yılında yapılacak insani yardımlar için 1 milyar 70 milyon eurosu Dünya Gıda Programı üzerinden olmak üzere toplam 3 milyar 820 milyon dolar bütçe ayırdı.

Yardımların devam etmesi için 269 milyon dolar ek bütçeye ihtiyaç duyduğunu belirten Dünya Gıda Programı, Ağustos ayına kadar 200 milyon dolar ek ödeme yapılmaması durumunda yardımları zorunlu bir şekilde azaltacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT