1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye Direnişine Sakat Bakış Sadece CHP’de Değil!
Suriye Direnişine Sakat Bakış Sadece CHP’de Değil!

Suriye Direnişine Sakat Bakış Sadece CHP’de Değil!

​​​​​​​Risk içermeyen, herhangi bir bedel gerektirmeyen bir olay vuku bulduğunda “Cenk, Cihad, Şehadet!” retoriğine başvuranlar iş Suriyeli Müslümanların kıyamına geldiğinde dut yemiş bülbüle dönmekte ısrar ediyorlar.

29 Ocak 2018 Pazartesi 20:43A+A-

Musa Üzer, Türkiye’de değişik kesimlerin Suriye direnişinde gösterdikleri ikircikli bakışı ve bunun kökenini analiz ediyor.

Zeytin Dalı Operasyonu’nu Türkiye Özgür Ordu unsurları ile birlikte gerçekleştirmekte. Dolayısıyla Özgür Ordu Türkiye için önemli bir partner ve dost konumunda. Lakin Türkiye’de belli çevreler ısrarla Özgür Ordu aleyhinde söylem ve tanımlamalarda bulunuyorlar. Ahmet Hakan Coşkun yazısında CHP’nin niçin ısrarla ‘ÖSO terörist’ dediğini bir türlü anlayamadığını ifade etmiş. Genel anlamda dünya kamuoyunda dahi ÖSO’nu terörist olarak görülmemesine rağmen CHP tarafından mahkûm edilmesi Ahmet Hakan Coşkun’un tuhafına gitmiş. Aslında Suriye Direnişini yakından takip edenler açısından şaşılacak bir durum yok. Suriye’de halkın zalim bir rejime karşı verdiği mücadelenin, savaşın cephelerinden biri de başından beri Türkiye oldu.

Yazının Devamı >>>