1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye Aynasında Yüzümüz Nasıl Görünüyor?
Suriye Aynasında Yüzümüz Nasıl Görünüyor?

Suriye Aynasında Yüzümüz Nasıl Görünüyor?

Şefik Sevim, Suriye sürecinin bizi hangi gerçeklerimizle yüzleştirdiğini yazdı.

22 Kasım 2012 Perşembe 13:24A+A-

CHP Hatay Milletvekilinin “Suriye’de Şeriata geçit verilmeyecektir.” hezeyanı ile otobüs dolusu İranlı hacıların(!) duygularının aynı hesaplarda örtüşebileceğini hangimiz hesap edebilirdik?

Şefik Sevim, Suriye aynasında yüzleştiğimiz gerçekliklerimizi yazdı:

Suriye Aynasında Yüzleştiğimiz Gerçeklikler

Suriye gündemi, herhalde son dönemdeki en fazla kafa karışıklığının yaşandığı bir soruna dönüştü. Ümmet, bu haliyle nasıl kafa karışıklığı yaşamasın ki? Yüzyıllardır özgür iradelerin edilgenleştirildiği, ulus devlet zindanlarının aşılmadığı, ulusçuluğun tavan yaptığı, popülist hesapların nerdeyse kimi cemaatlerin, devletlerin fıkhı haline geldiği, bilgi kirliliğinin sarmala dönüştüğü bir ortamda sorunların hikmetle okunabilmesi doğal olarak zorlaşmaktadır. Elan Müslüman zihin, Allah’ın muradına uygun işlevsel bir ruhu taşımak yerine, kendi zindanlarına hapsolmak gibi bir riski taşımaktadır.

1916 Sykes-Picot antlaşmasıyla mühendislik projeleri bağlamında bize dayatılan sınırların bedelini iliklerimize kadar hissettiğimiz günleri yaşıyoruz. Duygularımıza, heyecanımıza, sorumluluklarımıza yansıyor. Tepkisizliğimizin, duyarsızlığımızın arka planında bu tarihsel gerçeklik yatmaktadır. Dünya Müslümanlarının belki de en duyarsız kaldığı sorunların başında yer almaktadır Suriye. Büyük Özgür-Der ailemizin soruna ibadi bir hassasiyetle yaklaşması, tarihe not düşmeyi hak edecek bir düzeydedir. Bu duruş, kaynağını yıllarca beslediği ümmet hassasiyetinden almaktadır. Zorlu süreçlerde, sarsıcı musibetlerde basiret nimetinin bereketi herkese nasip olmaz.

....

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ…

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum