1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye 17 Ülkenin Diplomatlarını Sınır Dışı Ediyor
Suriye 17 Ülkenin Diplomatlarını Sınır Dışı Ediyor

Suriye 17 Ülkenin Diplomatlarını Sınır Dışı Ediyor

Suriye yönetimi ülkedeki bütün Batılı diplomatların sınırdışı edileceğini duyurdu.

05 Haziran 2012 Salı 00:28A+A-

Batılı ülkelerin Suriye ile ilişkilerini koparma girişimlerine Suriye'den de benzer bir cevap geldi. Suriye  yönetimi ülkedeki bütün Batılı diplomatların sınır dışı edileceğini duyurdu.

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre Suriye  Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bütün Batılı diplomatların sınır dışı edilmesi kararının alındığı açıklandı.

Bakanlık sözcüsü Cihad Makdisi sınır dışı edilecek diplomatların arasında Türkiye, ABD, İngiltere ve Fransa'nın büyükelçilerinin de olduğu belirtti. Listede 17 ülkeye ait diplomatların 'istenmeyen kişi' (persona non grata) olduğu ilan edildiği bildirildi.

Makdisi, bu ülkelerle ilişkilerinin tekrar düzelmesi için bir sebep olmadığını belirterek "Suriye Arap Cumhuriyeti, eşitlik ve saygı çerçevesinde diplomatik ilişkiler sürdürüyor. İnanıyoruz ilişkilerimiz tekrar normale dönecektir." dedi.

ABD, Fransa, İngiltere, Kanada, Almanya, İtalya, İspanya, Avustralya, Bulgaristan, İsviçre Hula semtinde çoğu çocuk 108 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda diplomatları sınır dışı etmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum