1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. “Sürgün” Belgeselinin Gösterimi Yapıldı
“Sürgün” Belgeselinin Gösterimi Yapıldı

“Sürgün” Belgeselinin Gösterimi Yapıldı

Yapım ve yönetimi Kevser Çakır ve Tülay Gökçimen’in üstlendiği “Bitmeyen Gün Sürgün” belgeselinin ilk gösterimi yapıldı.

23 Mayıs 2011 Pazartesi 12:07A+A-

21 Mayıs Cumartesi saat 18.00′de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde yapılan gösterime özellikle gençlerden yoğun katılım oldu.

Yapım ve yönetimi Kevser Çakır ve Tülay Gökçimen'in üstlendiği "Bitmeyen Gün Sürgün" belgeselinin gösterimi öncesi Kevser Çakır, belgesel çekim sürecini anlatmak üzere katılımcılara seslendi. Maddi, teknik vs. her anlamda yaşadıkları zorluklara rağmen bu belgeseli tamamlamayı sorumluluk addettiklerini söyleyen Çakır, Suriye, Lübnan ve Ürdün'deki Filistinli mülteci kamplarındaki gözlemlerini de kısaca anlattı. Mültecilerin, yurtlarına dönüş umutlarını hiç yitirmediklerini belirten Çakır, tüm yoksunluklara rağmen ümitvar olduklarını ifade etti. Belgesel gösteriminin Nakba'nın ve Mavi Marmara'nın yıldönümüne denk geldiğini hatırlatan Çakır, belgesel çekimi boyunca kapılarını sonuna kadar açan Filistinli mültecilere teşekkür etti.

Serdar Taybova'nın sunum yaptığı gösterim öncesinde yazar Demet Tezcan da söz aldı. Tezcan, belgeselde emeği geçen gençleri tebrik ederek başladığı konuşmasında İsrail'in, Yahudilerin yaşadığı acıları perdeye yansıtarak uluslararası kamuoyunda meşruiyet kazanma çabasına dikkat çekti. İşgalci, katliamcı İsrail'in, geçmişte yaşadıklarını öne çıkartan sanatsal etkinliklerle meşruiyet kazanmaya çalıştığını belirten Tezcan, dünyanın birçok yerinde büyük acılar yaşayan Müslümanların bu alandaki çalışmalarının yok denecek kadar yetersiz olduğunu söyledi. Bu anlamda Filistinli mültecilerin dramını yansıtan "Sürgün" belgeselinin önemli bir çalışma olduğunu kaydeden Tezcan, belgesele destek veren Özgür-Der'e teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından belgesel gösterimine geçildi. Yurtsuz, yuvasız, köksüz, topraksız bırakılmış yeryüzü sürgünleri arasında en dramatik koşullara sahip olan topluluklardan birini; "Filistinli mültecileri" konu alan "Bitmeyen Gün Sürgün" adlı belgesel, izleyicilerin beğenisiyle karşılandı.

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT

14 Yorum