1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Sürekli af ilan ettiğini söyleyen Esed, Suriyelilerin dönüşünü kabul etmiyor!
Sürekli af ilan ettiğini söyleyen Esed, Suriyelilerin dönüşünü kabul etmiyor!

Sürekli af ilan ettiğini söyleyen Esed, Suriyelilerin dönüşünü kabul etmiyor!

Suriye’nin katili Beşar Esed, Türkiye'nin 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı Suriye sınırındaki "güvenli bölgelere" geri gönderme projesini kabul etmeyeceklerini bildirdi.

21 Mayıs 2022 Cumartesi 15:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Yarım milyon Suriyeliyi katleden, 10 milyondan fazlasını zorunlu göçe tabi tutan, yüz binlercesini cezaevlerinde işkence ile katleden, insan hak ve hürriyetlerine dair hiçbir somut eylemi olmayan Beşar Esed hükümeti, Türkiye’nin öncülüğünde gerçekleştirilmesi planlanan Suriye’deki briket evlere onay vermediğini ve Suriyelilerin dönüşünün mümkün olmadığını söyledi.

Esed rejimine bağlı Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin 1 milyon Suriyeli sığınmacıyı Suriye sınırındaki "güvenli bölgelere" geri gönderme projesini kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye devlet haber ajansı SANA'ya cuma günü yaptığı açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti, bu tür oyunları kesinlikle reddediyor." ifadelerini kullanarak diğer ülkelere Türkiye'yi finanse etmeme çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının "Suriye'ye ve Suriye halkı ile topraklarının bütünlüğüne karşı saldırgan oyununu" açığa çıkardığını ileri süren Suriye Dışişleri Bakanlığı, "Asıl amaç sömürgecilik. Güvenli bölge dedikleri aslında etnik temizlik." gibi popülist ve çirkin söylemlere başvurdu.

Erdoğan, mayıs ayı başlarında "Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz." demiş ve Suriye'deki güvenli bölgelere konut, okul, hastane ve ekonomik altyapı kurularak 1 milyon Suriyeli sığınmacının bu bölgelere dönüşünün sağlanacağını söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum