1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sümeyye Erdoğan'ın 28 Şubat Dilekçesi
Sümeyye Erdoğan'ın 28 Şubat Dilekçesi

Sümeyye Erdoğan'ın 28 Şubat Dilekçesi

Sümeyye Erdoğan dilekçesinde 28 Şubat Davası'nda yargılanan dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile o dönem İstanbul Üniversitesi Rektörülüğü yapan Kemal Alemdaroğlu'ndan şikayetçi oldu.

28 Şubat 2014 Cuma 14:35A+A-

Erdoğan, yargı organlarına verilen brifingler ve başörtüsü yasağını uygulamayan rektörlerin istifa ettirilmesinden sonra başörtülü kadınların adil yargılama haklarından mahrum bırakıldığını savundu.  

Sümeyye Erdoğan'ın 28 Şubat sürecinde yaşadıkları, avukatının verdiği dilekçede şöyle anlatıldı.  

“Müvekkilim 2002 yılı 2. Okul dönemi ilk gününde her zamanki gibi okula gittiğinde üniversitelerde başlamış olan başörtü yasağının okuduğu okul olan Kadıköy İmam Hatip Lisesi’nde uygulanmaya başladığı görmüştür. Okulun önünde toplanan polisler müvekkilimin okula girmesi engellemiştir. Müvekkilim başörtülü olduğu için okula alınmamıştır. Müvekkilim yasağın devam edeceği kesinleşince yasağım tam olarak uygulanmadığını tesadüfen öğrendiği başka bir şehirde bir liseye geçiş yaparak ailesinden uzak olarak okumak zorunda kalmıştır. Tüm bu yaşananların delilleri, tarihi kayıtlarda ve katılma talebinde  bulunduğumuz davada mevcuttur. Müvekkilimin yaşadığı tüm acıların sebebi dosya kapsamında yargılanan sanıkların birlikte ve organize olarak yaptıkları darbe ve ortaya koydukları hukuk dışı uygulamalardır.”

Erdoğan’ın talebini değerlendiren 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyar Köksal, müdahillik kararlarını 10 Mart 2014 tarihinde açıklayacak.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT