1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suluova’da Gazze için basın açıklaması ve dua yapıldı
Suluova’da Gazze için basın açıklaması ve dua yapıldı

Suluova’da Gazze için basın açıklaması ve dua yapıldı

Amasya’da Suluova İHH, Suluova İlim Yayma Cemiyeti ve Amasya Özgür-Der temsilcilikleri öncülüğünde teravih namazı çıkışı Hacı Mustafa Camii önünde Gazzeli müslümanlar için basın açıklaması ve dua programı gerçekleştirildi.

26 Mart 2024 Salı 20:22A+A-

Siyonistlerin Gazze’ye yaptığı soykırım yaklaşık 6 aydır devam ediyor. Gazzeli müslümanlara yapılan zulmü unutturmamak ve zalimleri lanetlemek için dünya genelinde halklar meydanlara inerken Suluova İHH ve İlim Yayma Cemiyeti Temsilcileri ve Suluova halkı Gazzeli müslümanlar için bir araya geldi.

Katliama Yürekler Dayanmıyor

Tekbirler ve sloganlarla başlayan programın basın açıklamasını okuyan Suluova İHH Başkanı Ali Karakuzu, Gazze’de katliamların devam ettiğini, artık yaşananlara yüreklerin dayanmadığını vurgulayarak Katliamın durması için herkesin daha fazla mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Sabrı ve Cihadı Şiar Edinen Gazze Halkına Selam Olsun

Filistin halkının özgürlük mücadelesinin sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayan Karakuzu, “Birbirine sabrı tavsiye eden ve cihadı bir şiar olarak benimseyen, teslim olmayı reddeden Filistin halkına selam olsun. Binlerce şehid veren, evlatlarının binlercesi tutsak alınan, yaralanan, tutuklanan, evlatlarını katliamlara, evlerin bombardıman edilmelerine ve toprak gaspına kurban veren Filistin halkına selam olsun. Bu halk güçlüdür, sarsılmazdır. Onu hiç kimse yenemez. Hiç kimse bu halkı alt edemez.” dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından Suluova İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ahmet Övündür’ün Filistinli ve tüm mazlum coğrafyalardaki Müslümanların kurtuluşu için yaptığı duayla program sona erdi.

img-0180.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

GAZZEDEKİ KATLİAMA YÜREKLERİMİZ DAYANMIYOR

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayına bizleri ulaştıran rabbimize hamd ediyoruz. Bir taraftan Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşarken diğer taraftan içimiz yanıyor. Gazze’de kardeşlerimize yapılan katliamlar devam ediyor. İşgal güçleri geçtiğimiz günlerde hasta, yaralı ve yerinden edilmiş binlerce kişinin bulunduğu Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne İHA'lar ve ağır silahlarla baskın düzenledi.

Zalim Siyonistler, Gazze'nin altını üstüne getirdi. Hastaneleri bombaladı. Bebekleri öldürdü. Erkekleri soyarak çıplak halde bıraktı. İnsanları açlık ve sefalete mahkûm etti. Yardım konvoylarını ve yardım almak için bekleyen insanları bombaladı. İşgal ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engelleyerek insani bir felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehid olanların sayısı 32 bin 142'ye yükseldi.

Gazze’de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Aksa Tufanı, İsrail’in yenilmez ordusu ve istihbaratını yerle bir etti. Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugaylarını yıkamadı. Gazze’deki direniş imanın ne büyük bir güç bizlere göstermiştir. Batının bizlere sunduğu modern köleliğin karşısında sadece Allah’a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğunu Gazze’deki direniş bizlere göstermiştir.

Bütün İslam ümmetine sesleniyoruz: Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Ümmetin geleceği ve onuru için Filistin halkının yanında yer almak her Müslüman erkek ve kadına farzdır. Kudüs İsra ve Miracın gerçekleştiği yerdir. Müslümanların ilk kıblesidir.

1948 yılından beri işgal edilmiş toprakların her tarafındaki Filistin halkına, dünyanın her yerindeki sabırlı ve mücahid Filistin halkına selam olsun. Kurban veren ve vermeye devam eden, dünyanın en dehşetli gücüne karşı kahramanca direnen Hamas’a selam olsun.

Birbirine sabrı tavsiye eden ve cihadı bir şiar olarak benimseyen, teslim olmayı reddeden Filistin halkına selam olsun. Binlerce şehid veren, evlatlarının binlercesi tutsak alınan, yaralanan, tutuklanan, evlatlarını katliamlara, evlerin bombardıman edilmelerine ve toprak gaspına kurban veren Filistin halkına selam olsun. Bu halk güçlüdür, sarsılmazdır. Onu hiç kimse yenemez. Hiç kimse bu halkı alt edemez.

Bugün burada Gazze’de kardeşlerimize yapılan zulmü unutmamak, unutturmamak adına toplandık. Gazze’yi gündemimizden düşürmeyelim, Bu soykırıma tepkimizi yaptığımız eylemlerle gösterelim. Dualarımızda kardeşlerimizi unutmayalım. Elimizden ne geliyorsa yapalım. Eli kalem tutanlar bu davayı yazsın. Hitabeti güçlü olanlar bu davayı konuşsun. Herkes bir şey yapsın ama sakın sessiz kalmayalım. Çünkü sessizlik öldürüyor.

Zalim Siyonistlere destek olacak malları boykot edelim. “Eylem yapıyoruz, dua ediyoruz da ne oluyor?”, “Tek benim boykot etmemle katliam durur mu?” diye düşünmeyelim. Bu yaklaşım doğru değildir. Bu yaklaşım şeytanın aldatmacasıdır. Biz elimizden ne geliyorsa onu yapmakla sorumluyuz.

Nice peygamberler vardır ki dünyada zulme uğramışlar ama hak ve hakikatten ayrılmamışlardır. Ümmetlerine sabrı ve direnişi tavsiye etmişlerdir. Bugün bize düşen Gazzeli kardeşlerimizin izzetli direnişlerinin yanında olmaktır. Onların ortaya koyduğu mücadeleden dersler çıkarmaktır. Batının ve modern kültürün esiri olmaktan kurtulmaya çalışmaktır. Bizlere hayat verecek islamın değerlerine sımsıkı sarılmaktır.

Herkesin yaptığının ve yapması gerekirken yapmadıklarının hesabının sorulacağı o dehşetli kıyamet gününde yüzümüz kara olanlardan olmamak için, Allah’ın gazabına uğramamak için, Gazze’de suçsuz yere öldürülen sabilerin ahını almamak için mücadele etmek durumundayız. Aksi takdirde yarın huzuru mahşerde bunların hesabını vermek kolay olmayacaktır.

Zalim Siyonistlerin katliamı karşısında çocukların ve kadınların feryadı arşı alayı titretiyor. Artık bu yaşananlara yüreklerimiz dayanmıyor. Bu sabilerin ahı tüm dünyayı yakacak. Ey İdareciler, Ey Ümmet, Ey Vicdan sahipleri bu katliamı durdurmak için daha fazla gayret etmeliyiz. Kardeşlerimiz katledilirken hiçbir şey olmamış gibi yaşamak, bu soykırımı normalleştirmek, bu soykırıma alışmak ne acı bir şey.

Kendini İslam'a ve Mescidi Aksa’ya adamış Gazze halkına buradan selamlarımızı iletiyoruz. Sizin izzetli duruşunuz tüm dünyayı hayran bırakıyor. Zalim Siyonistler yaptıklarının hesabını verecek ve cehenneme sürülecek. Sizler ise bu ödediğiniz bedel karşısında cennetin en güzel makamlarında ağırlanacaksınız.

img-0146.jpg

img-0173.jpg

img-0164.jpg

img-0152.jpg

HABERE YORUM KAT