1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Süleymani’nin İran’da sabah açılan heykeli akşam yakıldı
Süleymani’nin İran’da sabah açılan heykeli akşam yakıldı

Süleymani’nin İran’da sabah açılan heykeli akşam yakıldı

Yüzbinlerce insanın ölümünden sorumlu olan Kasım Süleymani’nin heykelini İran’ın dört bir yanına diken İranlı yetkililer bu defa neye uğradıklarına şaşırdı. Çarşamba sabahı dikilen Süleymani heykeli akşamı göremedi.

07 Ocak 2022 Cuma 12:50A+A-

HAKSÖZ HABER

İranlı General Kasım Süleymani'nin heykeli, ABD'nin insansız hava aracı saldırısında öldürülmesinden iki yıl sonra Tahran yetkilileri tarafından açıldıktan saatler sonra yakılarak yol edildi.

“Halep Kasabı” Kasım Süleymani'nin bir heykeli, suikastın ikinci yıldönümü münasebetiyle açıldıktan birkaç saat sonra ateşe verildi.

İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlar kolu olan Kudüs Gücü'nün komutanı olan Süleymani, Irak'ta ve Suriye’de Müslümanları katletmekle görevlendirilmişti. 3 Ocak 2020'de ABD’nin insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda öldürüldü.

Çarşamba sabahı İran'ın güneybatısındaki Şehrekürd kentindeki Kamarbani Haşim Meydanı'nda Süleymani’nin bir heykeli törenle açıldı.

 

 

Ancak ISNA haber ajansının bildirdiğine göre, akşama kadar bile sağ kalamayan heykel ateşe verildi. ISNA haber ajansı olayı 'bilinmeyen kişiler tarafından yapılan utanç verici bir eylem' olarak nitelendirdi.

İranlı yetkililer, Süleymani’nin iki yıl önce öldürülmesinin ardından matem törenleri ve heykel yapım dikim işlerini hızlandırarak ülkenin dört bir yanına Süleymani’nin poster ve heykellerini dikiyor.

Suudi Arabistan'ın Arab News gazetesi de heykelin İran muhalefet hareketi olan İran Halkın Mücahitleri Örgütü tarafından ateşe verildiğini bildirdi, ancak bu bilgi henüz doğrulanamadı.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum