1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Süleyman Soylu Suriye’nin Rus işgali altında olduğunu bilmiyor mu?
Süleyman Soylu Suriye’nin Rus işgali altında olduğunu bilmiyor mu?

Süleyman Soylu Suriye’nin Rus işgali altında olduğunu bilmiyor mu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Suriye ve Ukrayna’da yaşananlardan ötürü sürekli ABD ve Avrupa’yı suçlayarak Rusya’nın işgalini, zulmünü görmezden mi geliyor?

17 Nisan 2022 Pazar 18:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son dönemlerde yoğun biçimde ABD ve Avrupa eleştirisi yapıyor. Bölgemizde yaşanan pek çok sorundan ötürü Batılı güçleri suçluyor. Açıkçası Batılı emperyalistlere karşı net tavır alınmasını gayet olumlu ve gerekli bir yönelim olarak görürüz. Ama bunu yaparken Rusya’nın işlediği suçlar görmezden geliniyorsa orada da ciddi bir yanlış olduğunun altını çizeriz.

Süleyman Soylu’nun son dönemde yaptığı konuşmalarda bu tutumun bariz biçimde öne çıktığı görülmekte. Yakın zamanda Soylu Ukrayna üzerine konuşurken Rus işgaline hiç değinme gereği duymadan Batılı emperyalistlerin kirli planlarından, tuzaklarından vs. söz ederek şaşırtmıştı. Dün de Esenler’de yaptığı konuşmayla aynı tutumu sürdürdü.

Esenler’de İyilik Fuarı’nın açılışında konuşan Süleyman Soylu’nun şu sözlerine dikkat çekmekte yarar görüyoruz: “Allah şahidimiz olsun. Nasıl Doğu ve Güneydoğu'ya huzur getirmişsek Amerika ve Avrupa'nın elinden Suriye'yi de, Irak'ı da kurtaracağız, oralara da huzur getireceğiz.”

Garip değil mi? Tamam Irak’ta ABD işgalinin enkazı ortada. Ama Suriye deyince nasıl oluyor da aklınıza sadece ABD ve Avrupa gelebiliyor? Bu ülkede 11 yıldır devam eden aşağılık Esed rejiminin katliamlarının İran ve Rusya himayesinde gerçekleştiğini unuttunuz mu?

Suriye’de sorunu PKK/YPG’den ibaret mi görüyorsunuz? Peki ya Suriye halkının maruz kaldığı vahşetin bir numaralı sorumluları? Kaldı ki PKK/YPG’nin de sadece ABD değili Rusya desteğiyle hareket ettiği de bilinmiyor mu? Daha 2 yıl önce katledilen Türk askerlerini kimin katlettiğini unuttunuz mu?

Süleyman Soylu bu tür açıklamalarıyla ulusalcı denilen faşizan çevrelere hoş görünebilir, Perinçek tayfasının medya organlarında baş köşeye taşınabilir ama bu tutumuyla mensubu olduğu iktidar partisinin çizgisi hiç örtüşmez.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum