1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Süleyman Arif Emre Vefat Etti
Süleyman Arif Emre Vefat Etti

Süleyman Arif Emre Vefat Etti

Eski Devlet Bakanı Süleyman Arif Emre, 96 yaşında vefat etti.

21 Temmuz 2019 Pazar 17:21A+A-

İstanbul'daki evinde kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden eski siyasetçi ve devlet adamı Süleyman Arif Emre'nin cenazesi, yarın ikindi vakti Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

Siyasi hayatına 1956 yılında Hürriyet Partisi’nde başlayan Süleyman Arif Emre, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşıydı. 1971 yılında Milli Nizam Partisi hareketine kurucu üye olarak katılan Emre, partinin Genel İdare Kurulu üyeliğinde bulundu.

Milli Nizam Partisi kapatılınca 1972-1973 yıllarında Milli Selamet Partisi’nin kurucu genel başkanlığını yaptı. 1974 ve 1977 yıllarında kurulan koalisyon hükümetlerinde devlet bakanlığı görevlerinde bulundu.

24 Aralık 1995 genel seçimlerinde Refah Partisi’nden İstanbul milletvekili seçilen Süleyman Arif Emre, Meclis’in en yaşlı üyesi olması sıfatıyla TBMM’nin açılışını yaparak yeni başkan seçilinceye kadar bir süre TBMM başkanlığı yaptı. Bu dönemde cumhurbaşkanlığı makamına da vekâlet etmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum