1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suikast Bombası Kullanıma Hazır
Suikast Bombası Kullanıma Hazır

Suikast Bombası Kullanıma Hazır

İkinci Poyrazköy Cephaneliği’nde ele geçirilen ve suikastlerde kullanılan kağıt bombanın fünye takılması durumunda patlamaya hazır halde bulunduğu öğrenildi.

21 Aralık 2010 Salı 02:14A+A-

Askeri Casusluk soruşturması kapsamında aranan Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube'sindeki gizli bölmede el konulan 10 çuval evrak içinden çıkan kroki ile Poyrazköy'de ele geçirilen ikinci cephanelik içindeki 'kağıt bomba' diye tabir edilen suikast bombası Datasheedler'in kullanıma hazır halde olduğu öğrenildi.

Donanmadan çıkan cephanelik krokilerinin Poyrazköy'deki adreslere ait olduğu belirlenince harekete geçen Casusluk soruşturması savcısı Fikret Seçen, mahkemeden Keçilik mevkii için 3 gün, 2009 yılında bulunan cephaneye bir buçuk kilometre mesafede bulunan İncirli mevkiinde de 3 gün kazı yapılması için izni alındı. İlk iki gün Keçilik Mevkiinde yapılan aramalar, üçüncü gün aynı anda Keçilik ve İncirli'de yapıldı.

DÖRDÜNCÜ GÜNDE BULUNDU

Cumartesi günü ise sadece İncirlik mevkiinde kazıya devam edildi ve mühimmat bulundu. Bulunan plastik patlayıcıların türünün belirlenmesi için kriminal incelemeye gönderildiği öğrenildi. Patlayıcıların arasında yer alan,suikast bombası olarak da bilinen datasheedin kullanıma hazır olduğu iddia ediliyor. Datasheedin fünye takılmasının ardından kullanılabilecek durumda olduğu belirtildi.

Savcı Fikret Seçen tarafından alınan arama izinlerinin bitmesi üzerine Poyrazköy'de aramaya son verilirken, belgelerde yer alan bazı adreslerde de savcının izin alması durumunda kazı yapılabileceği belirtiliyor. Uzman ekiplerin, belgelerdeki bazı adreslerle ilgili çalışması sürüyor.

Bu da ikinci Poyrazköy Cephaneliği

2. Poyrazköy Cephaneliği'nde, 150 gr. plastik patlayıcı (C-3 ve C-4), 10x15 cm. Dedasheed (suikastlerde kullanılan kağıt patlayıcı), 20 cm Kortesk fitil, 30 cm bomba yapımında kullanılan fitil, 2 bin 100 değişik çapta mermi ele geçirilmişti.

STAR

HABERE YORUM KAT