1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suheyb’den selam getirdik!
Suheyb’den selam getirdik!

Suheyb’den selam getirdik!

Doğuştan rahatsızlığı bulunan Suheyb ve ailesinin yaşadıkları sıkıntı Suriye’de bazı kardeşlerimiz için hayatın ne kadar ağır ve zor olduğunu göstermekte. 

22 Temmuz 2021 Perşembe 18:24A+A-

HAKSÖZ-HABER / Rıdvan Kaya 

Kurban Bayramı vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz İdlib ziyaretimizde kardeşlerimizin muhtelif alanlarda kaydettiği gelişmelere sevinirken, aynı zamanda değişik zorluklarla, sıkıntılarla ve derin acılarla da yüz yüze geliyoruz. Esed rejimi ve destekçilerinin tüm halkı hedef alan vahşi saldırıları hayatı herkes için alabildiğine zorlaştırırken, içinde bulundukları özel halleri nedeniyle bazı kardeşlerimizin çok daha yoğun sıkıntılarla da yüz yüze olduğuna hüzünle şahitlik ediyoruz. Bu bağlamda İdlib bölgesinde Da’na ilçesinde küçük bir evde yaşamaya çalışan Suheyb’in hali de içimizi acıtan bir manzara oldu. 

Doğumundan itibaren ‘Kelebek hastalığı’ adı verilen genetik bir hastalıktan muzdarip olan bu kardeşimizin hali gerçekten iç parçalayıcıydı. Küçük bir evde annesi ve kardeşleriyle yaşamaya çalışan Suheyb’in vücudunun neredeyse tamamı derin döküntülerin oluşturduğu yaralarla kaplıydı. Açık yaraların mikrop kapmaması için Suheyb’in yatağı tülle çevrelenmiş, yatağın içinde annesi sürekli olarak Süheyb’in sargılarını yenileme çabasındaydı. Havanın sıcaklığı ise Suheyb’in durumunu zorlaştırıyordu.

Suheyb yakın zamanda özel izinle Türkiye’ye çıkarılmış ama tedavisi mümkün olmayan bir hastalıktan muzdarip olduğu için kısmen ağrıları hafifletildikten sonra geri gönderilmişti. Suheyb’in ailesi en azından sıkıntılarının kısmen de olsa giderilebilmesi için Fetihder’den yardım istemişti. 

Talepleri arasında sürekli kullanmak zorunda oldukları tıbbi malzeme ile birlikte evin sıcak ortamını hafifletecek pervane de bulunuyordu. En çok ihtiyaç duydukları şey ise Suheyb’in yattığı odanın az da olsa serinletilmesini sağlamak üzere düzenli elektrik sağlayacak olan güneş panelleriydi. Bölgede düzenli elektrik olmadığından pervanenin sürekli çalıştırılabilmesi için güneş panellerine ihtiyaç vardı. 

Kurban Bayramı Arife’sinden bir gün önce Fetihder görevlisi kardeşlerimizle birlikte Suheyb’i ve ailesini evlerinde ziyaret ettik. Yanımızda tıbbi malzeme ile birlikte biraz kumanya ve 2 adet güneş paneli götürdük. Yürek burkan manzaraya rağmen Suheyb’in ailesinin o anki mutluluğu görülmeye değerdi. 

O zor şartlara ve imkansızlıklarına karşın ailenin mütevekkil tavrından çok etkilendik. Ama bizi en çok etkileyen şey ise Suheyb kardeşimizin Kuran tilavetiydi. Rabbimiz Kitab’ını kardeşimize şefaatçi eylesin, sıkıntılarını hafifletsin, yaşadıkları zorluğu, acıyı kendisi ve ailesi için ahiret azığı eylesin.

5f0b376c-da88-402d-9169-2f9e404ca71d.jpeg

c1bb9599-0af3-4bf3-9d0c-7e108e49e202.jpeg

e0dbca96-5839-45db-8005-f0a3e13ba643.jpeg

3fe0bb7f-7dc4-4df1-b3c8-f7c940e6b9f2.jpeg

4e8a3153-0e6e-46cd-b1d5-720beda0d6bd.jpeg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum