1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUDAN

  4. Sudan Alimler Birliği: ABD’nin Kudüs Planı Kabul Edilemez
Sudan Alimler Birliği: ABD’nin Kudüs Planı Kabul Edilemez

Sudan Alimler Birliği: ABD’nin Kudüs Planı Kabul Edilemez

ABD’nin Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıma planıyla ilgili konuşan Sudan Alimler Birliği Başkanı Muhammed Osman Salih, bunun bütün Müslümanlarca reddedileceğini ve büyük bir öfke patlamasına neden olacağını belirtti.

06 Aralık 2017 Çarşamba 11:10A+A-

Sudan Alimler Birliği Başkanı Muhammed Osman Salih, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma planını “Filistin ve Müslümanların haklarına açık saldırı” olarak nitelendirdi.

AA’da yer alan habere göre, Salih, yaptığı açıklamada, “ABD Başkanı Donald Trump’ın atacağı adım bütün Müslümanlar tarafından reddedilecek ve büyük bir öfke patlamasına neden olacak. Çünkü Kudüs bütün Müslümanların başkentidir ve öyle kalacaktır.” diye konuştu.

“Filistin ve Müslümanların Haklarına Açık Saldırı”

Trump’ın ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma girişiminin “Filistin ve Müslümanların haklarına açık saldırı” olduğunu ifade eden Salih, işgalci İsrail’in uluslararası güçlerle ittifak kurmasının, bin yıldan uzun süredir Filistin topraklarında bulunan Müslümanlara ait hak ve kutsallara yönelik ihlalleri haklı çıkarmayacağını belirtti.

İsrail’in bir işgal devleti olduğunu kaydeden Salih, işgali sağlamlaştırmaya çalışan ABD’nin bu eyleminin kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT