1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Subaylar Kışlasına Dönmeli, Dersler Kaldırılmalı
Subaylar Kışlasına Dönmeli, Dersler Kaldırılmalı

Subaylar Kışlasına Dönmeli, Dersler Kaldırılmalı

Milli Güvenlik Dersleriyle ilgili çirkin görüntülerin ortaya çıkmasıyla yeniden tartışılmaya başlayan derslere ilişkin çözüm önerilerinin sivil öğretmenlerle sınırlı kalması yeterli mi?

15 Kasım 2010 Pazartesi 12:36A+A-

Star yazarı Şamil Tayyar, bugünkü yazısında Milli Güvenlik dersi hocalarının ortaya çıkan skandallarına değindi. Tayyar 'Artık bu devirde kışla mantığıyla ders verilmesinin hiçbir akli izahı yoktur.' dedi.

Daha Ne Bekleniyor?

Tayyar, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile yaptığı görüşmede Bakan Çubukçu'nun da dersleri subayları vermesinden rahatsız olduğunu belirtiyor. O halde bunca çirkinlikten, fişlemelerden, kışla mantığının okullara hâkim olmasından rahatsızlık duyuluyorsa gerekli düzenlemeler neden yapılmıyor? Bir an önce subayların okullardan uzaklaştırılması gerekmiyor mu?

Bazı subayların uygunsuz görüntüleri ve ses kayıtlarını şantaj amaçlı kullandıklarının ortaya çıkması hakkında Bakan Çubukçu'nun şunları söylediğini aktarıyor Tayyar:

"Hangi okulda olursa olsun, ister Milli Güvenlik ister başka bir derste olsun, öğretmenlerin eğer fişleme, şantaj gibi hukuk dışı faaliyetleri oluyorsa buna göz yummamız mümkün değildir, hemen soruşturma talimatı veriyoruz… Milli Güvenlik derslerinin verilmesi gerekiyorsa pedagojik formasyon almış, bilimsel olarak eğitim ve öğretimin gereklerini daha iyi bilen öğretmenler tarafından verilmesi daha uygundur. Bu konuda öğretmen eksiğimiz yoktur."

Konuyla ilgili kendi görüşlerini ise şöyle paylaşıyor Tayyar: "Bakan yerden göğe haklıdır. Artık bu devirde kışla mantığıyla ders verilmesinin hiçbir akli izahı yoktur. Hatırlıyorum, lisede subaylar Milli Güvenlik dersine girerken sınıf başkanı talimatla 'dikkat' çeker, sınıfta 'çıt' çıkmaz, acemi birliğini andıran görüntüler olurdu. O an, o sınıf, sanki okulun bir bölümü değil acemi er birliğinin eğitim sahasıydı. Şimdi buna şantaj ve fişleme iddiaları eklendi. Demokratik Türkiye, bu yükü taşıyamaz."

Milli Güvenlik Dersleri de Kaldırılmalıdır!

Ancak şunun altı çizilmelidir ki, bir an önce subayları okullardan uzaklaştırmak, sorunun çözümü için sadece bir adım olacaktır. Sorunun temelli çözümü sadece subayları uzaklaştırmakla mümkün değildir. Sivil öğretmenler tarafından da verilse Milli Güvenlik Bilgisi derslerinin okullarda okutulmasının hiçbir hikmeti yoktur. Bu ders topyekûn kaldırılmalıdır.

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT