1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Şu tiplerle mi Üsküdar kültür-sanat merkezi olacak?
Şu tiplerle mi Üsküdar kültür-sanat merkezi olacak?

Şu tiplerle mi Üsküdar kültür-sanat merkezi olacak?

9-10-11 Ağustos’ta Üsküdar’da düzenlenecek “festival” akıllarda soru işaretleri oluşturdu!

09 Ağustos 2022 Salı 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Muhafazakar belediyelerin icraatları başta kendi seçmenleri olmak üzere tüm Türkiye’yi şaşkınlık içinde bırakmaya devam ediyor. Üsküdar Belediyesi “Türkiye’nin en genç festivali” olarak nitelediği konserlerde laik-seküler kimselerle Üsküdarlıları buluşturmayı kafasına koymuş!

Yozlaşma ve ahlaki zafiyetler sebebiyle muhafazakar kesimde kimlik krizinin konuşulduğu bir vasatta Üsküdar Belediyesi neye hizmet etmek istiyor? Sefo, Kolpa, Pinhani, İkilem, Derya Uluğ ve Ceza kimi temsil ediyorlar? Üsküdar’ın tarihi ve kültürel değerlerini ifade edebilecek isimler bunlar mı?

Ardı arkası kesilmeyen bu sorular popülist siyaset anlayışı için çok fazla bir şey ifade etmiyor olabilir. Önemli olan daha fazla insana ulaşmak adına her yolu mubah görüp denemektir! Çıplaklığın ve gayrı ahlaki birçok hastalığın normalleşeceği 3 gün boyunca süren bir “festival” düzenlemekle elde edilecek faydanın neticesi insanı insan yapan değerlerden uzaklaşmaktır!

Çok acı olan bu gerçek göz ardı edildiği için bugünlere gelmiş bulunmaktayız. Bu ve benzeri adımların sonuçları daha fazla can sıkıcı olacaktır. Ekonomik sıkıntıların ayyuka çıktığı bir zaman diliminde yığınla para harcanan işlere bakar mısınız? Üsküdar’ı kültür-sanat merkezi yapmak adına şu tiplere mi bel bağladınız! Geçmiş olsun…

HABERE YORUM KAT

15 Yorum