1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Spor Toto Kumar Teşkilatı Çorum'da İmam Hatip Ortaokulu Yaptırıyor
Spor Toto Kumar Teşkilatı Çorum'da İmam Hatip Ortaokulu Yaptırıyor

Spor Toto Kumar Teşkilatı Çorum'da İmam Hatip Ortaokulu Yaptırıyor

​​​​​​​Tüm gelirlerini kumar yoluyla elde eden Spor Toto'nun yeni yapılacak imam hatip ortaokulunun yapımına sponsor olması halkın tepkisine sebep oldu.

16 Eylül 2017 Cumartesi 02:06A+A-

Çorum'da devlet eliyle kumar oynatan Spor Toto, yeni yapılacak imam hatip ortaokulunun yapımına sponsor oldu. Maddi destek verecek olan Spor Toto kumar teşkilatı halkın tepkisine sebep oldu. Halk, haram parayla helal kazanç nasıl anlatılacak, dedi.

Gelirleri kumar bataklığına saplanmış insanların ceplerindeki paraları almak olan ve bu işi de devlet eliyle yapan Spor Toto kumar teşkilatı Çorum'da yapılacak olan imam hatip ortaokuluna sponsor oluşu halkın tepkisine sebep oldu.

Haram Parayla Helal Kazanç Nasıl Anlatılacak?

Gelirleri kumara dayalı Spor Toto’nun manevi eğitimler verecek bir eğitim kurumuna yapacağı destek, kamuoyunda büyük tepki çekiyor. “Haram kazançla sağlanan gelirle yapılan okulda, öğrencilere nasıl helal kazanç anlatılacak?” sorusu cevabını arıyor!

16 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu

12.06.2017 tarihinde yapımına başlanan okulun, 16 derslikli olacağı belirtildi. İnşaatın bitiş tarihi ise 06.08.2018 olarak ifade ediliyor. İnşaatın 11.172.643 TL sözleşme bedeli bulunuyor.

Daha öncede ünlü kumar merkezi ''Nimet Abla'' cami yaptırmıştı, peki sonra ne oldu?

Milli Piyango ile birlikte anılan Nimet Abla'nın yaptırdığı Hacı Nimet Özden Camii, kumar parasıyla yapıldığı gerekçesiyle ilgisiz kaldı.

Camiye 'Dinen kumar hükmünde olan bir işten elde edilen para ile yaptırılan camide namaz kılınması caiz olur mu?' soruları dolayısıyla kimsenin gitmediği, ilgi göstermediği belirtiliyor.

Hacı Nimet Özden Vakfı Sekreteri Süleyman Gümüş, camiye halk arasında 'Nimet Abla Camii' dendiğini ve bazı insanların, 'Burada kılınan namazı tekrarlamak gerekir' şeklinde inanışa sahip olduğunu söyledi.

Cami imamı Recep Genç ise ''Bana 'Sen ne biçim bir hocasın, böyle pis parayla yapılmış bir yerde namaz kılınır mı, kıldırılır mı?' diyorlar.'' dedi.

Kaynak: Hilal Haber

HABERE YORUM KAT

4 Yorum