1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sözcü, katil Esed aşkı yüzünden kendisiyle çelişmeyi bile göze alıyor!
Sözcü, katil Esed aşkı yüzünden kendisiyle çelişmeyi bile göze alıyor!

Sözcü, katil Esed aşkı yüzünden kendisiyle çelişmeyi bile göze alıyor!

Sözcü gazetesi yatırımcıların Suriye ile normalleşmeyi istediklerini ve Suriyeli işçi sayısının abartıldığı ifade ediyor!

23 Ağustos 2021 Pazartesi 13:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye medyasında Sözcü gazeteci mülteci karşıtlığında bayrak taşıyıcılığı görevini üstlenmiş durumda. Bunun bir yansıması olarak Esed rejimini kimi zaman açıktan kimi zaman üstü örtülü bir şekilde parlatma işini de Sözcü üstleniyor.

“Yatırımcılar, Suriye ile normalleşme bekliyor” başlıklı habere göre Doğu bölgelerine yapılacak yatırımlarda iş adamları Suriye ile ilişkilerin eskisi gibi olmasını istiyor. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci’den aktarılan sözlere göre Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ülkeleri ile normalleşme ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

İran, Mısır ve Suriye’nin zalim yönetimleriyle olan ilişkileri salt ekonomi merkezli bir bakışa indirgeyen haber pragmatist yaklaşımın sığlığını bizlere gösteriyor. Kimse ekonomik ilişkiler çöpe atılsın demiyor. Ancak zikredilen ülkelerle ilişkiler nasıl bu düzeye geldi bu rejimler insanlara hangi aşağılık muameleyi layık gördü birilerinin de bir şeyler söylemesi gerekmez mi?

Ekonomik kalkınma Suriye ile iyi ilişkiler kurmaya bağlanırken bir başka nokta ise bugüne kadar Sözcü’nün Suriye meselesinde takındığı tutum ile baştan çelişiyor. Söz konusu kişiden yapılan alıntı hiçbir şerh düşülmeksizin paylaşılıyor:

“YABANCI SAYISI AZ

Bölgedeki Suriyeli işçi sayısının anlatıldığı gibi yüksek olmadığını belirten Kileci, “Sadece Gaziantep OSB'de 300 bin kişilik bir istihdam mevcut ve bunun da yarısı tekstil sektöründe. Yabancıların sektörde istihdam edilme oranı ise yüzde 2'yi geçmiyor. Amacımız bölge kalkınmasına daha fazla destek sunmak” dedi.”

Ağustos ayının başında Sözcü gazetesinde yayımlanan “Her 10 Suriyeli mülteci 6 Türk’ü işsiz bıraktı“ başlıklı dezenformasyon “Bir manipülasyonun kısa tarihi!” ismini taşıyan bir haberle Haksöz’de kritik edilmişti.

Şimdi Sözcü’nün bir karar vermesi gerekiyor: Suriyelilerin Türkiyelileri işsiz mi bırakıyor yoksa abartıldığı kadar Suriyeli işçi yok mu? Sözcü’nün yalancılığı artık belgelendi. Nihayetinde bu durumu çok önemseyeceklerini de sanmıyoruz.

Ar damarı bir kere çatladığı zaman arsızlık alışkanlık haline gelir! Suriyelinin canı ve onuru Sözcü’nün umurunda bile değil. Yeter ki katil rejim ile olumlu ilişkiler kurulsun!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum