Sözcü Gazetesi “1 Numara”yı Açıkladı!

Sözcü Gazetesi “1 Numara”yı Açıkladı!

Ergenekon’da “1 Numara” aranadursun; ulusalcı Sözcü gazetesi buldu bile! Ergenekon'un bir numarasını ilan eden Sözcü'ye göre 1 numara Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tutuklanmasını Anıtkabir'e yürüyerek protesto edenlerin şikayet ettiği mercii!

Ergenekon davasında 12. dalga operasyonları sonrasında gözaltına alınan ve tutuklanan rektörler için ulusalcı çevrelerin örgütlendiği çeşitli "sivil toplum" kuruluşları postallı hocalara destek yürüyüşleri düzenledi. En önemli yürüyüş ise elbette ki Anıtkabir'e yapılan ziyaretti.

Başkent Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tutuklanmasını Anıtkabir'e yürüyerek protesto ettiler. Öğrencilerin zorla getirildiği şeklinde haberlerin de çıktığı protestoya, değişik kesimlerden birçok ünlü kişi de katıldı. İşte bu protestoyu manşete taşıyan Sözcü gazetesi, "1 Numara"ya da işaret etmiş oldu.

Dünkü nüshasında ön sayfada Anıtkabir önündeki bayraklı protestocu grubun büyük fotoğrafını yayınlayan Sözcü, manşetine "1 Numaraya Şikayet" başlığını uygun görmüş... "Ergenekon'da Atatürkçü rektörlerin tutuklanması, Nutuk'un bile darbe delili sayılması bardağı taşırdı." spotuyla verilen haberde Anıtkabir'e çıkan binlerce vatandaşın, laik kesime yönelik baskıyı Atatürk'e şikayet ettiği bildirildi.

Velhasıl, Ergenekon soruşturmasında savcılar 1 numarayı arayadursunlar ve 1 numaranın kim olduğuna dair kulaktan dolma bilgiler ortada dolaşmaya devam etsin ama Ergenekon'u safsata olarak gören Sözcü, 1 numarayı bulmuş işte. Ne diyelim, merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söylermiş!

HAKSÖZ-HABER

Sözcü, bugünkü nüshasında ise sayı polemiğine girerek "1 Numara"nın orda olduğunu ilan ettiği Anıtkabir'in önünde toplananların 111 bin kişi olduğunu iddia etti. Anıtkabir verilerine dayandırılan bu rakam, az bile göstermiş! Çünkü bizim kanaatimiz odur ki, orada 111.111 kişi vardı! 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir