1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Soykırıma sessiz kalan ABD'nin Suriye'de sicili kabarık
Soykırıma sessiz kalan ABD'nin Suriye'de sicili kabarık

Soykırıma sessiz kalan ABD'nin Suriye'de sicili kabarık

İşgalcilerin Gazze'deki savaş suçlarına sessiz kalan ABD, Suriye'deki iç savaşta liderliğini yaptığı koalisyon güçlerinin saldırılarıyla binlerce sivilin ölümüne neden oldu.

23 Kasım 2023 Perşembe 13:58A+A-

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana işgalcilerin saldırılarında 6 binden fazlası çocuk ve 4 bini kadın olmak üzere 14 bin 532 kişi hayatını kaybetti.

ABD ve Batılı ülkeler, İsrail'in Gazze'de hastaneleri, ibadethaneleri, okulları hedef almasına, binlerce sivili katletmesine seyirci kalmanın ötesinde saldırıları açıkça onaylayan açıklamalar yaptı. Batılı liderler, bu süreçte İsrail'e ziyaretler düzenledi, silah satışına ve sevkiyatına devam etti.

ABD yönetimi, askeri ve siyasi anlamda siyonist İsrail'e tüm eylemleri için ön koşulsuz destek vererek, bu yardımlarının bir sınırı olmadığını yineledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) İsrail'in binlerce kişiyi öldürdüğü Gazze ile ilgili ateşkes karar tasarılarını da veto eden ABD yönetimi, katliamın sürmesinin önünü açtı.

ABD yönetimi ancak İsrail'in öldürdüğü Gazzeli sayısının 11 bini aşmasından sonra dünyadan ve iç kamuoyundan gelen tepkileri yumuşatmak için uluslararası hukuka uygun hareket etme çağrıları gibi İsrail'e üstü kapalı mesajlar vermeye başladı.

Gazze'de son yaşananlar, Suriye katliamında ABD öncülüğünde DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon güçlerinin saldırılarında yaşamını yitiren binlerce sivili hatırlattı.

Koalisyon güçlerinin saldırılarında en az 172 kez "katliam" yapıldı

Koalisyonun 2014-2023 yıllarında Rakka'da, Halep, Deyrizor, Haseke, İdlib, Humus ve Dera'da düzenlediği saldırılarda 3 bin 51 sivil hayatını kaybetti.

2020 yılından bugüne kadar koalisyonun düzenlediği saldırılarla ilgili yeni rakamlar edinilemedi.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) raporuna göre, Suriye katliamında saldırıların yoğun olduğu 2014-2020 yıllarındaki bombardımanlarda, aralarında ibadethane, okul ve pazar yerlerinin olduğu "sivil yaşam" merkezleri en az 181 kez hedef alındı.

Saldırıda en az 5 sivilin hayatını kaybettiği olayların "katliam" olarak nitelendirildiği raporda, koalisyon güçlerinin en az 172 kez katliam yaptığı ortaya konuldu.

Koalisyon güçlerince yapılan saldırılarda hayatını kaybedenlerden 926'sı çocuk ve 658'i kadın.

ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinin saldırıları sonucu Rakka, Deyrizor ve Haseke illerinde 560 binden fazla sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT