1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sosyal Medyadan Tehdit ve Hakarete 28 Yıl Hapis İstemi
Sosyal Medyadan Tehdit ve Hakarete 28 Yıl Hapis İstemi

Sosyal Medyadan Tehdit ve Hakarete 28 Yıl Hapis İstemi

"AnatoliaHack'' rumuzuyla sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yargı mensuplarına tehdit ve hakarette bulunduğu iddia edilen Ahmet Davran hakkında 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

24 Eylül 2015 Perşembe 17:17A+A-

''AnatoliaHack'' rumuzuyla sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara ve İstanbul'da görev yapan yargı mensuplarına hakaret ve tehditte bulunduğu öne sürülen Ahmet Davran hakkında, zincirleme şekilde ''Cumhurbaşkanı'na hakaret'', ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'' ve "tehdit" suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Ankara'da 25 Mayıs'ta tutuklanan Davran hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı ile sulh ceza hakimleri Fevzi Keleş, Bekir Altun, Recep Uyanık, Cevdet Özcan, İslam Çiçek ve olay tarihinde yine sulh ceza hakimliği yapan Hulusi Pur, "mağdur" sıfatıyla yer aldı.

İddianamede,  ''AnatoliaHack'' adlı twitter hesabının sahibi olduğu tespit edilen şüpheli Ahmet Davran'ın milletvekili Köylü hakkında 17 Temmuz 2014'te iki kez hakaret içerikli mesaj paylaştığı, 22 Temmuz 2014'te de İstanbul'da görev yapan sulh ceza hakimlerine yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu kaydedildi.

Davran'ın 26 Nisan 2015'te İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı'nın fotoğrafını da paylaşarak hakaret ve tehdit içeren tweet attığı ifade edilen iddianamede, şüphelinin 29 Nisan 2015'te ise sosyal medya hesabından 5 kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren paylaşımda bulunduğu belirtildi.

İddianamede, Davran'ın 18 Mayıs'ta eski eşi A.A ile, onun emeklilik işlemlerini takip etme bahanesiyle Ankara Adalet Sarayı'na gittiği, cep telefonunun kamerasıyla Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ın makam odasının bulunduğu koridorun ve makam sekreterinin odasının görüntülerini çektiği anlatıldı.

Şüphelinin 19 Mayıs'ta koridor ve sekreter odasının fotoğraflarıyla Kodalak'a hakaret ve tehdit içeren paylaşımlarda bulunduğu vurgulanan iddianamede, Ankara Adalet Sarayı'nda bulunan güvenlik kameralarında yapılan incelemede, şüphelinin cep telefonuyla yaptığı çekimin görüldüğü kaydedildi.

Telefondaki paylaşımlardan tespit edildi

İddianamede, şüphelinin cep telefonunda yapılan incelemede ise ''AnatoliaHack'' hesabından paylaşılan fotoğrafların bulunduğu ifade edildi.

İddianamede ifadesine yer verilen Davran, ''AnatoliaHack'' hesabının kendisine ait olmadığını öne sürerek, eski eşiyle emeklilik işlerini halletmek için gittiği Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın makamında güvenlik görevlileriyle yaşadığı tartışmayı kameraya aldığını ancak bunun twitterda nasıl paylaşıldığını bilmediğini iddia etti. 

Şüphelinin beyanlarının aksine söz konusu eylemleri gerçekleştirdiğinin tespit edildiği dile getirilen iddianamede, Davran hakkında zincirleme şekilde ''Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret'', ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'' ve ''kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit'' suçlarından 11 yıl 3 aydan 28 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame, Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamenin mahkemece kabul edilmesi halinde şüpheli ileriki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Devlet memurluğundan atıldığı belirtilen Ahmet Davran, ''AnatoliaHack'' rumuzuyla sosyal medyadaki hesabından, Cumhurbaşkanı ve yargı mensupları hakkında tehdit ve hakaret içeren mesajlar paylaştığı iddiasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 22 Mayıs 2015'te Polatlı'da gözaltına alınmıştı.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT