1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Sonuç beklenen Hrant Dink davasında karar yine ertelendi
Sonuç beklenen Hrant Dink davasında karar yine ertelendi

Sonuç beklenen Hrant Dink davasında karar yine ertelendi

Hrant Dink'in ölümünde ihmali ve sorumluluğu olmakla suçlanan yedisi tutuklu, 13'ü firari 76 kamu güvenlik görevlisinin yargılandığı davada son aşamaya gelindi.

06 Mart 2021 Cumartesi 16:12A+A-

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen 130. duruşmada sanıkların büyük kısmı ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada mahkeme heyetinin, sanıklara son sözlerini sorması ve davanın karara bağlanması bekleniyordu.

Ancak mahkeme, bir üye hakimin kalp ameliyatı geçirmesi nedeniyle bu celsede kararını açıklamayacağını belirterek duruşmayı 26 Mart tarihine erteledi.

Ocak ayı başında görülen davanın 122'nci duruşmasında esas hakkındaki mütalaanın verilmesinden sonra, Trabzon'daki eski istihbarat görevlilerinden Veysel Şahin, Volkan Şahin ve Okan Şimşek de cinayetten önceden haberdar olduklarına ilişkin deliller bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmışlardı.

Şuana kadar duruşmalarda ifade veren sanıklardan bazıları birbirini suçladı, bir kısmı ise savunmalarında özellikle Fethullah Gülen Yapılanması'yla ilgileri olmadığını vurgulamakla yetindi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT