1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Son Gazze Savaşında 75 Öğrenci Sakat Kaldı
Son Gazze Savaşında 75 Öğrenci Sakat Kaldı

Son Gazze Savaşında 75 Öğrenci Sakat Kaldı

Gazze'de savaştan sonra 75 öğrenci engelli durumuna düşerken 673 öğrenci de psikolojik sorun yaşıyor.

04 Aralık 2014 Perşembe 09:57A+A-

Filistin Yüksek Öğrenim Bakanlığı, Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye açtığı son savaşta resmi okullarda okuyan 75 öğrencinin sakatlandığını ve şu anda engelli durumda olduklarını belirtti.

Gazze'de Yüksek Öğrenim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim ve Danışma İdaresi Müdürü Dr. Ahmed El-Hevacizi yaptığı açıklamada, saldırılar neticesinde 22 öğrencinin hareket edenez duruma geldiğini, 25 öğrencinin işitme ve 28 öğrencinin de görme engelli olduğunu ifade etti.

Savaş nedeniyle başka bir engelin daha ortaya çıktığına dikkat çeken El-Hevacizi, 673 öğrencinin de savaş sebebiyle yaşadıkları psikolojik sorunlar nedeniyle eğitimlerinden geri kaldıklarını hatırlattı.

Dünya Engelliler Günü münasebetiyle açıklama yapan El-Hevacizi öğrencilere seslenerek "sizi asla bırakmayacağız. Maddi ve psikolojik alanda gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Sizler fedakarlık konusunda örnek insanlarsınız" dedi.

Engelli öğrencilere özel eğitim verilmekle beraber, kendilerini yalnız hissetmemeleri için bakanlık onları az etkilenen öğrencilerle bir arada tutuyor.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT