1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Son 24 Saat İçinde 4 Filistinli Şehit Edildi
Son 24 Saat İçinde 4 Filistinli Şehit Edildi

Son 24 Saat İçinde 4 Filistinli Şehit Edildi

Siyonist işgal ordusunun Gazze, Beyt Hanun ve Kalkilya’daki saldırılarında 4 Filistinli direnişçi şehit oldu... 1 İsrail askerinin kaybolduğu öğrenildi.

23 Temmuz 2010 Cuma 18:13A+A-

İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri üyelerinden bir direnişçi, dün akşam (22 Temmuz Perşembe) Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta Siyonist işgal ordusunun saldırısında aldığı yaralar sonucu şehit oldu. Böylece Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde son 24 saat içinde şehit olan Filistinlilerin sayısı 4'e yükselmiş oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Kudüs Müfrezeleri kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Han Yunus Mülteci Kampı'ndan 21 yaşındaki Hatim Muhammed El-Berdevil, dün ikindiden sonra El-Karara beldesinin doğusunda aldığı yaralar sonucu vefat etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne daha önce bilgi veren yerel kaynaklar, işgal tanklarının ziraat alanlarına ateş açtığını ve bölgede bulunan direnişçilerden birinin ağır yaralandığını söylemişti.

Sağlık ekiplerinin yaralıyı Nasır Hastanesi'ne kaldırdığını belirten kaynaklar, bölgede gerginliğin sürdüğünü bildirdi.

Hatim Muhammed El-Berdevil'in şehadetiyle son 24 saat içinde şehit olan Filistinli sayısının 4'e çıktığı ifade edildi. Daha önce de Kudüs Müfrezeleri'nden ve Ebu Ali Mustafa Tugayları'ndan 23 yaşındaki Muhammed Sabri Hatim El-Kefarine ve 20 yaşındaki Kasım Muhammed Kemal Eş-Şenbari işgal güçlerinin Beyt Hanun'un doğusuna düzenlediği saldırı sonucu şehit olmuştu.

Dün sabah saatlerinde de Kalkilya'dan 23 yaşındaki Bilal Mahmud Ebu Lebde, işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

 


 

Siyonist İşgal Ordusu Gazze Sınırında Kaybolan Askerini Arıyor

Siyonist askeri kaynaklar işgal ordusunun önceki gece 1948'de işgal edilen toprakların güneyinde Gazze sınırında yapılan tatbikat sırasında kaybolan bir Siyonist askeri aradığını bildirdi.

Siyonist askerin kaybolduğuyla ilgili haber olayın üzerinden 12 saat geçmesinin ardından askeri yetkililerin izniyle yayınlandı.

Siyonist işgal ordusu kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Gazze sınırında havadan indirme tatbikatı yapan grupta yapılan asker sayımında bir askerin eksik olduğu ortaya çıktı.

Siyonist işgal güçlerinin bunun üzerine tatbikata son vererek arama-kurtarma faaliyetlerine başladığı fakat şu ana kadar ortadan kaybolan askerden herhangi bir haber alınamadığı kaydedildi.

Siyonist işgal ordusu kaynakları, askerin ormanlık alanda bulunan kuyulardan birine düşmüş olabileceği gibi Filistin direniş grupları tarafından esir alınmış da olabileceğini söyledi.

İşgal ordusunun kaybolan askerin ailesine olay hakkında bilgi verdiği ifade edildi.

Siyonist askerin ortadan kaybolması, yaklaşık dört yıl önce Siyonist işgal askeri Gilad Şalit'in direniş grupları tarafından esir alınması olayını akla getirdi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderleri esir takası konusunda geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarda Filistinli esirleri işgal zindanlarından kurtarmakta kararlı olduklarını belirterek, "Esirlerimizi kurtarmak için Gilad Şalit'ten başka askerler esir almamız gerekiyorsa bunu da yapacağız" şeklinde konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT