1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sömürge mantığı öfke ve düşmanlığı besliyor
Sömürge mantığı öfke ve düşmanlığı besliyor

Sömürge mantığı öfke ve düşmanlığı besliyor

Batı dışı toplumların özellikle de Müslüman halkların temel hak ve hukuklarına, şeref ve haysiyetleriyle özgür ve adaletli hayat haklarına gelince karşımıza aşılmaz duvarlar, dikenli barikatlar, tuzak gibi işleyen mahkeme kararları çıkarılıyor.

06 Kasım 2020 Cuma 15:45A+A-

Kenan Alpay’ın yazısı:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron İngiltere’de yayınlanan Financial Times gazetesini “sözlerimi çarpıtarak cehaleti besledi” şeklinde suçladı. Financial Times’de yayınlanan makale Macron’u “seçim amaçları için Fransız Müslümanları damgalamak ve onlara karşı bir korku iklimi yaratmak”la suçluyordu. Bizzat Macron’un başında olduğu hükümet tarafından sistematik olarak tırmandırılan İslam ve Müslüman karşıtı kampanyanın Fransa’yı daha da böleceğine dikkat çeken makalede “Fransa’da Müslümanlar için düşmanca bir ortam inşa edildiği”, “Müslümanların aşırı sağcı-ırkçı politik hırslara kurban edildiği” iddia edilirken “zayıf bir Cumhuriyet’in içindeki düşman tarafından istila edilmesinin eşiğinde olduğu” gibi bir resim verildiği vurgulanıyordu.

Samimiyet Yok, Riyakarlık Paçalardan Akıyor

Fransa’da olduğu gibi Avrupa ve Amerika basınında da liberal Macron’un İslam’ın sembol ve değerlerine karşı tırmandırdığı kampanyada aşırı sağcı-ırkçı Marine Le Pen’le amansız bir rekabete giriştiği yönünde aklı başında çok sayıda değerlendirme yapılıyor. Bununla birlikte Fransa bir açıdan Macron’un beyanlarının sözlerinin yanlış anlaşıldığı yönünde düzeltmelere giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı söylem ve suçlamalarına hız kesmeden devam ettiği de görülüyor. Mesela Macron şöyle söyledi; “Kimsenin Fransa'nın veya hükümetinin Müslümanlara karşı ırkçılığı teşvik ettiğini iddia etmesine izin vermeyeceğim.” Finansal Times’teki ilgili makaleyi yayından kaldırtan Macron “İslam'la değil, sadece İslamcı ayrılıkçılıkla mücadele ettiklerini” defalarca vurgulamak durumunda kaldı. Peki Macron’un “Fransa'nın mücadele ettiği şey asla İslam değil. Aldatmacaya, fanatizme, şiddet içeren aşırılığa karşı çıkıyoruz; dine değil.” sözüne kim, neden inansın?

Yazının Devamı >>>