Somali Hükümeti: Hava operasyonunda 25 Eş-Şebab mensubu öldürüldü

Somali Hükümeti: Hava operasyonunda 25 Eş-Şebab mensubu öldürüldü

Somali Savunma Bakanlığı, Hiran bölgesinde düzenlenen hava saldırısında Eş-Şebab'dan 25 kişinin öldürüldüğünü ve 18 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklanan bilanço bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Somali Savunma Bakanlığı, ülkenin orta kesimindeki Hiran bölgesinde düzenlenen hava operasyonunda Eş-Şebab Hareketi'nden 25 kişinin öldürüldüğünü, 18 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre operasyon, cuma gecesi ile cumartesi arasında, Hiran vilayetindeki Tidan bölgesinin yaklaşık 17 kilometre güneyinde bulunan Sulay bölgesinde Eş-Şebab militanlarının konuşlandığı noktalara yönelik gerçekleştirildi.

Açıklamada, Somali Silahlı Kuvvetleri'nin uluslararası ortaklarla koordineli olarak yürüttüğü hava saldırısı kapsamında ayrıca Eş-Şebab'a mensup 4 kişinin hükümet güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Savunma Bakanlığı, operasyonun ülkenin orta ve güney bölgelerinde Eş-Şebab'ın askeri kapasitesini zayıflatmayı ve örgüt militanlarını takip etmeyi amaçlayan kapsamlı askeri kampanyanın bir parçası olduğunu belirtti.

Bakanlık, operasyona katılan uluslararası ortakların kimliğine ilişkin bilgi paylaşmazken, Eş-Şebab Hareketi ise operasyon ve açıklanan can kaybına ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Açıklanan rakamlar bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Saldırı, Somali ordusunun birkaç gün önce yine Hiran bölgesinde düzenlediğini duyurduğu hava operasyonlarının ardından geldi. Hükümet, söz konusu saldırılarda 40'tan fazla Eş-Şebab mensubunun öldürüldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını, ayrıca örgüte ait araçlar ile mevzilerin imha edildiğini öne sürmüştü.

Hiran vilayeti son dönemde Somali ordusu, yerel silahlı gruplar ve uluslararası destekçiler tarafından Eş-Şebab'ın etkin olduğu bölgelere yönelik yoğun askeri operasyonlara sahne oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir