1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. Somali Başbakanı: Hamas bir kurtuluş hareketidir!
Somali Başbakanı: Hamas bir kurtuluş hareketidir!

Somali Başbakanı: Hamas bir kurtuluş hareketidir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra Somali Başbakanı Hamza Abdi Barre de Hamas’a yönelik “terör” ithamlarını kökten reddetti.

03 Kasım 2023 Cuma 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Batılı ülkeler Siyonist rejime olan desteklerini göstermek için en başından beri Hamas’ın meşruiyetini tartışmaya açtılar. Dünyanın her yerinde Filistin direnişine gösterilen destek eylemleri ise halkların nezdinde Batılı siyasetçilerin inşa etmeye çalıştığı dezenformasyonun anlamsızlığını kanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise önemli bir sorumluluk alarak devlet başkanları içerisinde Hamas’a yönelik “terör” ithamını en üst perdeden reddeden ilk isim olmuştu. AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada işgal rejimini sert bir dille eleştirerek "Hamas terör örgütü değil, kurtuluş ve mücahitler grubudur" demişti.

Erdoğan’dan sonra benzer bir açıklama Somali Başbakanı Hamza Abdi Barre’den geldi. Barre, başkent Mogadişu'daki konferansta yaptığı konuşmada, dünya kamuoyunun Filistin'de yaşanan acılara sessiz kalmasını eleştirdi.

"Dünya nerede, insan hakları savunucuları nerede, çocuk hakları savunucuları nerede?ifadesini kullanan Barre, Filistin'de olup bitenleri unutmama sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

Hamas'ın "terör örgütü" olmadığını ifade eden Barre, "Hamas, bir kurtuluş hareketidir." dedi.

Somali, daha önce İsrail saldırılarında binlerce sivilin öldüğü Gazze Şeridi'ne doktor ve gönüllü sağlık çalışanları göndereceklerini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT